FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Hrvatska nije bila agresor u BiH

ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska nije intervenirala u BiHniti je Hrvatska agresor, istaknuo je predsjednik Stjepan Mesić urazgovoru za subotnje izdanje "Jutarnjeg lista" u povodu svjedočenjapred haškim Sudom za ratne zločine na području bivše Jugoslavije upostupku protiv Tihomira Blaškića s kojega je ovih dana skinuta oznakatajnosti.
ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska nije intervenirala u BiH niti je Hrvatska agresor, istaknuo je predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru za subotnje izdanje "Jutarnjeg lista" u povodu svjedočenja pred haškim Sudom za ratne zločine na području bivše Jugoslavije u postupku protiv Tihomira Blaškića s kojega je ovih dana skinuta oznaka tajnosti.

Na pitanje o angažmanu Hrvatske u BiH tijekom rata, predsjednik Mesić je odgovorio da "Hrvatska nije intervenirala u BiH, niti je Hrvatska agresor".

"Hrvatska vojska nije mogla prijeći hrvatsku granicu, kako sam već rekao, bez odluke Sabora i predsjednika Tuđmana, a takve odluke nije bilo. Nikad nisam rekao da su naše postrojbe bile u BiH, ali evidentno je da su ondje bili naši građani", rekao je Mesić.

Napominjući kako je dobivao informacije da nisu posrijedi samo dragovoljci, Mesić je istaknuo kako su to "pitanja odgovornosti pojedinaca i određenih grupa bliskih vlasti ili unutar same vlasti, ali nikako nije pitanje hrvatske države i njezine umiješanosti u ratu u BiH. Hrvatska država nije stajala iza toga. To su bile odluke, kako sam rekao, nekih pojedinaca za koje Hrvatska ne može snositi odgovornost".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙