FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rehn: Pogoršala se suradnja Beograda i Haškog suda

BRUXELLES, 1. veljače 2006. (Hina/AFP) - Europski povjerenik zaproširenje Olli Rehn izjavio je srijedu kako se "pogoršala" suradnjaBeograda s Međunarodnim kaznenim sudom sudom za bivšu Jugoslaviju(ICTY) i naglasio da je ona neophodna za napredak pregovora osklapanju sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju (SSP).
BRUXELLES, 1. veljače 2006. (Hina/AFP) - Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn izjavio je srijedu kako se "pogoršala" suradnja Beograda s Međunarodnim kaznenim sudom sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i naglasio da je ona neophodna za napredak pregovora o sklapanju sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

"Upozorio sam srbijansku vladu na potrebu poboljšanja suradnje s ICTY-jem pošto smo posljednjih mjeseci svjedoci njezina pogoršanja", rekao je Rehn na konferenciji za novinare održanoj s potpredsjednikom srbijanske vlade Miroljubom Labusom u Bruxellesu.

Srbija i Crna Gora je započela u listopadu pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, prvom koraku prema uključenju u EU.

Puna suradnja s ICTY-jem i uhićenje bivših vojnih i političkih šefova bosanskih Srba Ratka Mladića i Radovana Karadžića glavni su uvjeti za napredovanje pregovora.

"Nema vremena za gubljenja i očekujemo da Srbija popravi i postigne punu suradnju s ICTY-jem", nastavio je Rehn i precizirao da na tehničkom planu razgovori dobro napreduju.

Povjerenik je rekao da će predati izvješće o suradnji Beograda s Haškim sudom ministrima vanjskih poslova EU na njihovom sljedećem sastanku 27. veljače.

Rehn je također spomenuo potrebu otvaranja srbijanskih vojnih arhiva međunarodnom pravosuđu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙