FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve dokumente o Margetićevom uhićenju sud poslao Ministarstvu pravosuđa

ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Sve dokumente koji su o uhićenjuDomagoja Margetića došli od policije zagrebački Županijski sud danasje proslijedio Ministarstvu pravosuđa koje će ih poslati Haškom sudu,doznaje se danas na Županijskom sudu.
ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Sve dokumente koji su o uhićenju Domagoja Margetića došli od policije zagrebački Županijski sud danas je proslijedio Ministarstvu pravosuđa koje će ih poslati Haškom sudu, doznaje se danas na Županijskom sudu.

"Slanjem spisa Ministarstvu pravosuđa za nas je ovaj slučaj gotov", izjavio je Hini zamjenik predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ratko Šćekić.

Pritom je odbacio Margetićeve tvrdnje, izrečene na današnjoj konferenciji za novinare da će mu "Županijski sud već danas odrediti pritvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela te da će naložiti pretres njegova i stana njegove majke".

Šćekić pojašnjava da zagrebački sud u ovom slučaju ne može poduzimati ništa bez naloga Haškog suda koji je Margetića optužio za objavljivanje u medijima dijelova svjedočenja zaštićenog svjedoka. Sud je policiji izdao nalog temeljem zahtjeva Haaga da se onemogući ponavljanje kaznenog djela, a mi smo postupali u skladu s Ustavnim zakonom o suradnji s Haškim sudom, pojašnjava Šćekić.

U dokumentima koje je sud poslao Ministarstvu pravosuđa je i sporni CD sa snimkom svjedočenja zaštićenog svjedoka. Policija tvrdi da ga je pronašla tijekom intervencije u sjedištu zagrebačke HVIDRA-e u Slovenskoj ulici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙