FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK-u podrška EU u reformi strukovnog obrazovanja

ZAGREB, 1. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) drugije put zaredom osvojila međunarodni natječaj za provedbu uslugapotpore projektnim aktivnostima agencije Europske unijespecijalizirane za reformu strukovnog obrazovanja i osposobljavanjaEuropean Training Foundation (ETF) u Hrvatskoj, čime je potvrđenasuradnja HOK-a i ETF-a.
ZAGREB, 1. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) drugi je put zaredom osvojila međunarodni natječaj za provedbu usluga potpore projektnim aktivnostima agencije Europske unije specijalizirane za reformu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja European Training Foundation (ETF) u Hrvatskoj, čime je potvrđena suradnja HOK-a i ETF-a.

Potpisan je četverogodišnji ugovor o pružanju usluga, čime je, pojašnjeno je, HOK još jednom pokazao inicijativu i ukazao na spremnost podizanja kvalitete strukovnog obrazovanja na europsku razinu.

U protekle četiri godine, ured Nacionalnog opservatorija Hrvatska, koji je sastavni dio Odjela za obrazovanje HOK-a, u suradnji s drugim institucijama, pokretao je, vodio i sudjelovao u mnogim domaćim i međunarodnim projektima koji su značajni za razvoj strukovnog obrazovanja.

Nacionalni opservatorij, kako kažu u HOK-u, sudjelovat će u i u pripremi Međunarodnog kongresa o strukovnom obrazovanju koji će se u organizaciji HOK-a održati u svibnju ove godine u Zagrebu. Na njemu će se, najavljeno je, okupiti brojni eksperti iz EU, predstavnici Vlade RH i hrvatskih strukovnih škola.

U sljedeće četiri godine, Nacionalni opservatorij nastavit će surađivati sa svim interesentima, koji će sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja povezati s potrebama tržišta rada te ga prilagoditi europskim standardima.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙