FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorac i Bandić potpisali Sporazum o investicijama u 23 osnovne škole

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Sporazum o sufinanciranju ulaganjau osnovnoškolske ustanove na zagrebačkom području, koje će omogućitida u iduće tri godine sve 23 osnovne škole koje rade u tri smjeneprijeđu na dvosmjenski rad, potpisali su danas ministar znanosti,obrazovanja i športa Dragan Primorac i gradonačelnik Milan Bandić
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Sporazum o sufinanciranju ulaganja u osnovnoškolske ustanove na zagrebačkom području, koje će omogućiti da u iduće tri godine sve 23 osnovne škole koje rade u tri smjene prijeđu na dvosmjenski rad, potpisali su danas ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i gradonačelnik Milan Bandić

Provedbu Sporazuma sa 150 milijuna kuna financirat će Ministarstvo iz državnog proračuna, a s više od 300 milijuna kuna grad Zagreb, rekao je gradonačelnik Bandić.

Od 23 osnovne škole koje sada rade u tri smjene pet se već gradi: "Dragutina Domjanića", u Granešini, "Ante Kovačića", u Brestju" i "Mate Lovraka". Sporazum obuhvaća i gradnju pet novih osnovnih škola u Španskom-Oranice, Ivanjoj Reki, Drugu osnovnu školu u Luki, Područne škole u Sesvetskoj Sopnici i Sesvetskim Selima.

Primorac je zahvalio gradonačelniku što je Zagreb prvi počeo tako važan projekt, istaknuvši da je riječ o jednom od najvećih iskoraka u suvremenom sustavu hrvatskog školstva, budući da bez prelaska rada škola u dvije, odnosno u jednu smjenu ne će biti ni ostalih važnih reforma u hrvatskom obrazovnom sustavu.

Primorac je taj sporazum ocijenio napretkom koji jamči da strategija razvoja osnovnoškolskog sustava u jednosmjenskom radu napokon postaje realnost.

Istaknuo je da do 2010. nijedna škola u Hrvatskoj ne će raditi u tri smjene, a konačan cilj je rad osnovnih škola u jednoj smjeni. Rekao je da je za tu investiciju, odnosno škologradnju, u državnom proračunu izdvojeno 500 milijuna kuna, a očekuju se i znatan priljev novca iz raznih projekata EU-a.

U Hrvatskoj 52 osnovne škole rade u tri smjene i one su najveća zapreka provedbi promjena u školstvu, rekao je ministar. Naveo je da u tri smjene radi i 17 osnovnih škola u Splitu te sedam u Rijeci.

Primorac je najavio i provedbu projekta "cjeloživotnog obrazovanja", odnosno otvaranja svih školskih zgrada obrazovanju odraslih bez završene osnovne škole.

Rekao je također da je izrađena baza podataka svih škola, a radi se i na kartografskoj bazi koja će omogućiti uvid u prostorni razmještaj škola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙