FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luksemburški Arcelor pobijedio u bitci za kanadski Dofasco

BRUXELLES, 24. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Luksemburški proizvođaččelika Arcelor pobijedio je u bitci za preuzimanjem kanadskog Dofascoanakon što je taj proizvođač čelika prihvatio njegovu ponudu u visini71 kanadski dolar po dionici, a njemački rival ThyssenKrupp povukaosvoju ponudu.
BRUXELLES, 24. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Luksemburški proizvođač čelika Arcelor pobijedio je u bitci za preuzimanjem kanadskog Dofascoa nakon što je taj proizvođač čelika prihvatio njegovu ponudu u visini 71 kanadski dolar po dionici, a njemački rival ThyssenKrupp povukao svoju ponudu.

U zajedničkom priopćenju Dofasco je objavio da je njegov upravni odbor prihvatio ponudu Arcelora ukupne vrijednosti 5,6 milijardi kanadskih dolara (4,9 milijardi američkih dolara).

Dionice luksemburškog Arcelora porasle su u utorak tijekom trgovine na Pariškoj burzi gotovo tri posto, na 21,5 eura. Na Frankfurtskoj burzi dionice ThyssenKruppa poskupjele su 3,6 posto na 19,4 eura.

"Upravni odbor Dofascoa odlučio je jednoglasno preporučiti dioničarima tvrtke da prihvate ponudu Arcelora", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙