FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac- na "ilegalnom" odlagalištu Ilovcu skupljanje pet ambalaže

KARLOVAC, 19. siječnja 2006. (Hina) - Karlovačka gradska tvrtkaČistoća, koja zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na odlagalištuIlovcu još uvijek radi bez dozvole za rad, sklopila je s Fondom zazaštitu okoliša ugovor o skupljanju pet ambalaže koje će početi uponedjeljak, 23. siječnja.
KARLOVAC, 19. siječnja 2006. (Hina) - Karlovačka gradska tvrtka Čistoća, koja zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na odlagalištu Ilovcu još uvijek radi bez dozvole za rad, sklopila je s Fondom za zaštitu okoliša ugovor o skupljanju pet ambalaže koje će početi u ponedjeljak, 23. siječnja.

Nakon što je Fond početkom siječnja sklopio ugovore s ovlaštenim tvrtkama u 87 hrvatskih gradova, ugovor o skupljanju, odnosno preuzimanju i privremenom skladištenju ambalažnog otpada, ovih je dana skopljen i s karlovačkom komunalnom tvrtkom Čistoća. Od direktora Čistoće Nikole Rogoza doznaje se da će sukladno Ugovoru s Fondom otkup ambalaže, uz naknadu od 0,5 kuna po komadu, početi u ponedjeljak, 23. siječnja, na lokaciji Ilovac.

U županijskoj Službi za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove potvrđeno je da Čistoća još nema dozvolu za zbrinjavanje komunalnog i neopasnog industrijskog otpada, pa niti ambalažnog otpada, za što je sklopila ugovor s Fondom.

Pomoćnica predstojnika Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji Lidija Kuzman rekla je da ovih dana Grad Karlovac i gradska tvrtka Čistoća intenzivno rade na razrješavanju složene imovinsko-pravne situacije koja nadležne službe onemogućava da "legaliziraju odlagalište na Ilovcu" i izdaju najprije građevnu dozvolu, pa ne temelju toga i dozvolu za rad. "Prema najnovijoj dokumentaciji mislim da će Čistoća do sredine ožujka dobiti barem privremenu, ako ne i konačnu dozvolu za rad", rekla je Lidija Kuzman.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo pojasnio je da su ugovori za sve tvrtke u Hrvatskoj privremeni, na rok do 16. ožujka ove godine, te da se temelje na načelnoj odluci Ministarstva da sva komunalna poduzeća mogu dobiti privremene dozvole.

Nakon tog roka samo će ovlašteni sakupljači i komunalna poduzeća, koja imaju uredne dozvole za rad, moći s Fondom sklopiti koncesijske ugovore na pet ili deset godina za prikupljanje, preuzimanje i skladištenje neopasnog ambalažnog otpada, rekao je Mladineo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙