FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ne će biti kaznenog progona protiv Stojanovskog

VUKOVAR, 27. siječnja 2006.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo uVukovaru ne će kazneno goniti načelnika makedonske vojske generalbojnika Miroslava Stojanovskog kojega je dio hrvatskog tiska iHrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL)optužilo da je 1991. sudjelovao u srpskoj agresiji na Vukovar,potvrdio je za Hinu županijski državni odvjetnik Božidar Piljić.
VUKOVAR, 27. siječnja 2006.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru ne će kazneno goniti načelnika makedonske vojske general bojnika Miroslava Stojanovskog kojega je dio hrvatskog tiska i Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) optužilo da je 1991. sudjelovao u srpskoj agresiji na Vukovar, potvrdio je za Hinu županijski državni odvjetnik Božidar Piljić.

"U predistrazi nismo pronašli osnove za kazneni progon makedonskog generala Miroslava Stojanovskog", rekao je Piljić i dodao kako u predistrazi "nije bilo moguće povezati generala Stojanovskog s optužbama Društva logoraša i napisima u medijima".

Predistražni postupak protiv načelnika makedonske vojske general bojnika Miroslava Stojanovskog Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru pokrenulo je 25. studenoga 2005. nakon niza napisa u hrvatskom tisku o njegovu sudjelovanju u srpskoj agresiji na Vukovar 1991.

HDLSKL optužilo je Stojanovskog da je "u tijeku srpske agresije na Vukovar bio zapovjednik vojnih policajaca koji su 18. studenoga 1991. na položaju Ristićev salaš zarobili desetak pripadnika II. bojne 204. vukovarske brigade, odveli ih prema Vučedolu i od tada im se gubi svaki trag".

Logoraši također optužuju Stojanovskog da je "19. studenoga 1991. nadgledao ulazak branitelja II. bojne 204. vukovarske brigade u autobuse na Ovčari i osobno ih sprovodio do koncentracijskog logora u Srijemskoj Mitrovici uz prijetnje i verbalne uvrjede".

Predsjednik HDLSKL-a Danijel Rehak rekao je za Hinu kako će bivši logoraši srpskih koncentracijskih logora idući tjedan kazneno prijaviti generala Miroslava Stojanovskog i druge koji su zajedno s njim viđeni u tijeku srpske agresije na Vukovar.

"Ne ćemo odustati od traganja za istinom. Podnijet ćemo i kaznene prijave i za zločine na vukovarskom Veleprometu", najavio je Rehak, dodavši kako će o podizanju kaznenih prijava protiv generala Stojanovskog i drugih javnost biti izviješćena na konferenciji za novinare HDLSKL-a u utorak u prostorijama Društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙