FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetništvo zatražilo od Državnog inspektorata da mu dostavi kaznenu prijavu

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačko Općinsko državnoodvjetništvo zatražilo je danas od Državnog inspektorata da mu dostavikaznenu prijavu i sve materijale koji se odnose na nezakonitosti ubivšem sazivu Inspektorata u vezi s ilegalnim eksploatiranjemmineralne sirovine, izvijestilo je Odvjetništvo.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je danas od Državnog inspektorata da mu dostavi kaznenu prijavu i sve materijale koji se odnose na nezakonitosti u bivšem sazivu Inspektorata u vezi s ilegalnim eksploatiranjem mineralne sirovine, izvijestilo je Odvjetništvo.

"U povodu izjava da su odgovorni u Državnom inspektoratu u prošlom mandatu počinili nezakonitosti u radu Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je od Državnog inspektorata da mu dostavi kaznenu prijavu i sve materijale koji se odnose na nezakonitosti", kaže se u priopćenju.

Odvjetništvo navodi da nije zaprimilo kaznenu prijavu (protiv odgovornih u Državnom inspektoratu) koju je na današnjoj konferenciji za novinare spomenuo glavni državni inspektor Kruno Kovačević.

Kovačević je danas prozvao bivšeg tajnika Kabineta glavnoga državnog inspektora, a danas saborskog zastupnika HSP-a Peru Kovačevića, da je nezakonito potpisao 15-ak rješenja kojima je nelegalnim eksploatatorima zbog radova u gradnji autoceste produljen rok za obustavu rada, među njima i Kamen Ingradu.

To je, ustvrdio je, otkriveno unutarnjom revizijom u Inspektoratu, a njegovim nalogom u kolovozu 2004. takva su rješenja proglašena ništavnim jer je, kaže, utvrđeno da Kovačević nije smio potpisivati i izdavati takva rješenja budući da je za to ovlašten samo glavni inspektor, a u njegovoj odsutnosti zamjenica i pomoćnici.

Kruno Kovačević je rekao kako je po njegovim saznanjima Državno odvjetništvo podignulo kaznene prijave protiv bivših odgovornih osoba u Inspektoratu, ali nije želio reći je li među njima i Pero Kovačević te bivši glavni inspektor Branko Jordanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙