FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: 7 kaznenih prijava protiv Schroedera zbog zloupotrebe položaja

BERLIN, 2. siječnja 2006. (Hina) - Državno odvjetništvo u Berlinuzaprimilo je sedam kaznenih prijava protiv bivšega kancelara GerhardaSchroedera zbog navodne zloupotrebe položaja, javlja tjednik "Focus" uponedjeljak.
BERLIN, 2. siječnja 2006. (Hina) - Državno odvjetništvo u Berlinu zaprimilo je sedam kaznenih prijava protiv bivšega kancelara Gerharda Schroedera zbog navodne zloupotrebe položaja, javlja tjednik "Focus" u ponedjeljak.

Schroederu se predbacuje da je, dok je još obnašao dužnost kancelara, pripremao ulazak u nadzorni odbor rusko-njemačkog projekta Baltičkog plinovoda koji je u većinskom vlasništvu ruskog energetskog koncerna Gazprom.

Još se ne zna koje je odvjetništvo nadležno za slučaj Schroeder: ono u Hannoveru, mjestu stanovanja bivšega kancelara, ili ono u Berlinu gdje je navodno kazneno djelo bilo počinjeno.

Schroeder je u posljednjim mjesecima na dužnosti kancelara snažno politički podržao sporan projekt gradnje Baltičkog plinovoda. Demokršćanska oporba je u rujnu prošle godine žestoko kritizirala neuključivanje Poljske i baltičkih država u ovoj projekt.

Vijest o Schroederovu ulasku u nadzorni odbor baltičkog plinovoda početkom prosinca izazvala je ogorčenost njemačke javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙