FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Neki kažu da je ovo muški svijet, ali žene zapravo obavljaju većinu kupnje i donose odluke kad je zabava u pitanju, vidi se iz studije koja bi mogla utjecati na oglašivače i medije. Odavno se zna da žene biraju većinu odjeće za obitelj i odlučuju o uređenju stana, ali istraživanje tržišta tvrtke NPD na 51.000 kućanstava, pokazalo je neke iznenađujuće činjenice kad je u pitanju spol onoga tko odlučuje o kupnji. Muškarci se oslanjaju na žene kad treba izabrati film, restoran i televizijsku emisiju, navodi se u tom istraživanju koje će biti objavljeno za dva tjedna. Rezultati studije pokazuju da žene odlučuju i gdje će se sjediti u kinu, gdje kupovati hranu i koje goste pozvati u kuću. Jedina područja na kojima muškarci odlučuju jesu odabir elektronskih aparata i obiteljskoga auta te uravnoteživanje obiteljskoga proračuna. Studija je pokazala da su žene dvaput više sklone padanju pod utjecaj oglasa u časopisima, ali oglasi u novinama više utječu na muškarce.

AMSTERDAM - Čovjeka kojega su susjedni Belgijanci prozvali buržujčićem, nizozemskoga premijera Jana Petera Balkenendea i u njegovoj domovini jednako malo cijene i proglasili su ga najnepoželjnijim gostom na rođendanskoj zabavi. Na pitanje "koju nizozemsku poznatu ličnost apsolutno ne biste željeli vidjeti na svojoj rođendanskoj zabavi?", 12 posto Nizozemaca, najviše od svih ispitanih, odgovorilo je Jana Petera Balkenendea. Lani je belgijski ministar vanjskih poslova sasvim nediplomatski Balkenendea opisao kao križanca između čarobnjaka Harryja Pottera i "vrlog rigidnog buržuja". Belgijski je premijer poslije nazvao Balkenendea i ispričao mu se. Balkenendeova popularnost pala je i u političkim anketama jer je njegova vlada desnoga centra nakon izbora 2003. provela niz nepopularnih mjera štednje.

WASHINGTON - Redovita tjelovježba smanjuje rizik od demencije i od razvoja Alzheimerove bolesti za 40 posto, izvijestili su američki znanstvenici sa Sveučilišta u Washingtonu. Rezultati studije objavljeni u časopisu "Annals of Internal Medicine" pokazali su da je, što je osoba fizički krhkija, veća mogućnost da joj tjelovježba pomogne. Redovitim laganim vježbanjem postiže se iznimno pozitivan rezultat, čak i kod osoba starijih od 65 godina, izvijestio je BBC. Osim smanjenog rizika od obolijevanja od spomenutih bolesti, rezultati pokazuju da vježba može odgoditi i njihovo napredovanje kod osoba kod kojih su se simptomi već razvili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙