FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Novogodišnje kupanje Duška Rudeša, čovjeka-tuljana

OSIJEK, 31. prosinca 2005. (Hina) - Već dvadesetu godinu zaredomOsječanin Duško Rudeš, poznat kao čovjek-tuljan, okupao se danas, naSilvestrovo, u Dravi na Promenadi u nazočnosti mnogih građana ipredstavnika osječkoga Gradskog poglavarstva.
OSIJEK, 31. prosinca 2005. (Hina) - Već dvadesetu godinu zaredom Osječanin Duško Rudeš, poznat kao čovjek-tuljan, okupao se danas, na Silvestrovo, u Dravi na Promenadi u nazočnosti mnogih građana i predstavnika osječkoga Gradskog poglavarstva.

Nakon kupanja u Dravi supruga mu je na obali postavila crveni tepih, dugačak 20 metara, koji je plela 10 godina.

Duško Rudeš tom je prigodom rekao: "Ovo je moja čestitka svim Osječanima i svim ljudima dobre volje." Dodao je kako je bio jako bolestan te da mu je pomoglo upravo kupanje u hladnoj vodi.

Osim što se tradicionalno na Silvestrovo kupa u Dravi, to čini svaki dan u bazenu u svojem dvorištu.

Inače, Duško Rudeš poznat je po mnogim akcijama vezanim uz uništavanje ambrozije, u koje se uključuje sve više Osječana, te po potkivanju i ukrašavanju prepeličjih jaja za Uskrs, koja su darovana i pokojnome papi Ivanu Pavlu II.

Član osječkoga Gradskog poglavarstva zadužen za šport Branko Lacković uručio je Dušku Rudešu priznanje grada za iznimno važno promicanje športa i turističku promidžbu grada Osijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙