FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP 2008. - Hrvatska u skupini s Engleskom

MONTREUX/ZAGREB, 27. siječnja 2006.(Hina) - Hrvatska nogometnareprezentacija će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godineigrati u skupini E zajedno s Engleskom, Rusijom, Izraelom, Estonijom,Makedonijom i Andorom.
MONTREUX/ZAGREB, 27. siječnja 2006.(Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacija će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine igrati u skupini E zajedno s Engleskom, Rusijom, Izraelom, Estonijom, Makedonijom i Andorom.

Prve dvije momčadi izborit će plasman na završnicu Europskog prvenstva, što će se održati u Švicarskoj i Austriji, od 7. do 29. lipnja 2008. godine. Kvalifikacije traju od rujna ove godine, do studenoga 2007. godine i nema dodatnih kvalifikacija.

Ostale kvalifikacijske skupine:

SKUPINA A: Portugal, Poljska, Srbija i Crna Gora, Belgija, Finska, Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan

SKUPINA B: Francuska, Italija, Ukrajina, Škotska, Litva, Gruzija, Farski Otoci

SKUPINA C: Grčka, Turska, Norveška, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Moldavija, Malta

SKUPINA D: Češka, Njemačka, Slovačka, Irska, Wales, Cipar, San Marino

SKUPINA E: Engleska, HRVATSKA, Rusija, Izrael, Estonija, Makedonija, Andorra

SKUPINA F: Švedska, Španjolska, Danska, Latvija, Island, Sjeverna Irska, Lihtenštajn

SKUPINA G: Nizozemska, Rumunjska, Bugarska, Slovenija, Albanija, Bjelorusija, Luksemburg

Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske, igrači do 21 godine, igrat će u L kvalifikacijskoj skupini za plasman na Europsko prvenstvo, koje će 2007. igrati u Nizozemskoj, protiv reprezentacija Ukrajine i Bugarske.

To je odlučeno danas na ždrijebu u švicarskom Montreuxu na kojem je 49 reprezentacija svrstano u 14 skupina, a 16 reprezentacija sa slabijim rejtingom igrat će dodatne kvalifikacije.

U skupinama će se igrati samo po jedna utakmica, bez uzvratnih susreta, a samo pobjednici skupina stiču pravo nastupa u dodatnim kvalifikacijama iz kojih će sedam momčadi otići na završni turnir na kojem će im se kao osma reprezentacija priključiti Nizozemska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙