FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska - konstantni vanjsko-politički problemi Slovenije

LJUBLJANA, 28. siječnja 2006. (Hina) - Slovenski ministar vanjskihposlova Dimitrij Rupel morao bi se više angažirati na rješavanjuotvorenih pitanja s Hrvatskom koja predstavlja stalnivanjsko-politički problem Slovenije, navodi se u komentaruljubljanskog Dela od subote koji je posvećen Rupelovoj konferenciji zanovinare na kojoj je u petak govorio o vanjsko-političkim prioritetimaSlovenije u ovoj godini.
LJUBLJANA, 28. siječnja 2006. (Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel morao bi se više angažirati na rješavanju otvorenih pitanja s Hrvatskom koja predstavlja stalni vanjsko-politički problem Slovenije, navodi se u komentaru ljubljanskog Dela od subote koji je posvećen Rupelovoj konferenciji za novinare na kojoj je u petak govorio o vanjsko-političkim prioritetima Slovenije u ovoj godini.

Rupel je tom prigodom rekao da je približavanje Hrvatske Europskoj uniji kontekst u kojemu će Slovenija s Hrvatskom rješavati otvorena pitanja, pa i pitanje granice, te da pritom treba izbjegavati jednostrane poteze.

"Za razliku od prošle godine kada je Rupel djelovao globalno, budući da je Slovenija predsjedavala OESS-om, ovogodišnji su njegovi planovi na međunarodnom području ipak umjereniji. Zato opravdano možemo zahtijevati da se ministar vanjskih poslova osobno i jače angažira i u odnosima sa susjednim državama", navodi u glavnom komentaru Dela Stojan Žitko.

"Jasno je da će još škripati na mnogim područjima, premda možda u slučajevima kad to ne izaziva toliko reakcija jer je riječ o temama koje nisu tako zanimljive, iako ih nije moguće zanemariti. Te se teme ne mogu zanemariti bez obzira jer je riječ o Italiji, Austriji, Mađarskoj ili o Hrvatskoj koja predstavlja jednu vrstu konstante u našim vanjsko-političkim problemima. Slovenska vanjska politika zato niti ove godine neće moći svu energiju iscrpljivati prvenstveno na određivanje granice sa Hrvatskom", ističe u komentaru "Tema dana" komentator Dela Stojan Žitko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙