FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poziv srbijanskim vlastima na potpunu suradnju s ICTY-em

BEOGRAD,21. siječnja 2006.(Hina) - Specijalni predstavnik glavnogtajnika Vijeća Europe za Srbiju i Crnu Goru Stefano Valenti pozvao jeu subotu srbijanske vlasti na potpunu i neodložnu suradnju s Haaškimsudom, kako bi povratile svoj međunarodni kredibilitet.
BEOGRAD,21. siječnja 2006.(Hina) - Specijalni predstavnik glavnog tajnika Vijeća Europe za Srbiju i Crnu Goru Stefano Valenti pozvao je u subotu srbijanske vlasti na potpunu i neodložnu suradnju s Haaškim sudom, kako bi povratile svoj međunarodni kredibilitet.

"Dva haaška optuženika, Ratko Mladić i Radovan Karadžić još su na slobodi, a vjeruje se da se Mladić nalazi u Srbiji. Vijeće Europe ne očekuje samo riječi, već i djela od vlasti u Srbiji", kazao je Valenti na tribini "Suđenja za ratne zločine pred domaćim sudovima i suradnja s Haaškim sudom", održanoj u subotu u Beogradu.

Valenti je posebno istakao činjenicu da je Ratko Mladić do prije dva mjeseca primao mirovinu u Srbiji, što je "značajno umanjilo kredibilitet vlasti". On je ustvrdio da od imenovanja novog ministra obrane Zorana Stankovića, usprkos očekivanjima, nije učinjeno ništa značajno u rješavanju problema odbjeglih haaških optuženika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙