FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska: Poginulo 32, ozlijeđena 141 osoba

KATOWICE, 29. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Najmanje 32 osobe supoginule, a 141 je ozlijeđena u subotu kada se pod teretom snijegasrušio krov izložbene hale u Chorzowu (južni dio Poljske), izjavio jeglasnogovornik prefekture grada Katowica Krzysztof Mejer.
KATOWICE, 29. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Najmanje 32 osobe su poginule, a 141 je ozlijeđena u subotu kada se pod teretom snijega srušio krov izložbene hale u Chorzowu (južni dio Poljske), izjavio je glasnogovornik prefekture grada Katowica Krzysztof Mejer.

Krov izložbene hale u poljskome mjestu Chorzow, blizu Katowica, gdje se održavala izložba golubova s više od 120 izlagača i oko 500 gostiju, kupaca i posjetitelja, urušio se pod težinom snijega.

Poljsko je predsjedništvo objavilo da među stradalima ima stranaca, ali nije objavilo podatke.

Spasilačke ekipe još uvijek pokušavaju spasiti one koji su ostali pod ruševinama, no strahuje se da će broj mrtvih biti veći. Glasnogovornik policije Janusz Jonczyk kazao je kako otežavajuća okolnosti za zarobljene pod ruševinama činjenica da se temperatura već spustila na -14 stupnjeva Celzija te da bi tijekom noći mogla biti još niža.

Poljski premijer Kazimierz Marcinkiewicz je zbog ovoga odlučio odgoditi posjet Švedskoj planiran za ponedjeljak i utorak, a predsjednik Lech Kazynski proglasit će dan žalosti u Poljskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙