FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Pet mrtvih, 20 nestalih u rušenju krova klizališta

BAD REICHENHALL, 2. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Najmanje pet osobaje poginulo, a više od dvadeset se smatra nestalima u nesreći koja seu ponedjeljak dogodila u njemačkom gradiću Bad Reichenhallu, kada sepod teretom snijega na pedesetak klizača srušio dio krovnekonstrukcije lokalnog klizališta, rekli su dužnosnici.
BAD REICHENHALL, 2. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Najmanje pet osoba je poginulo, a više od dvadeset se smatra nestalima u nesreći koja se u ponedjeljak dogodila u njemačkom gradiću Bad Reichenhallu, kada se pod teretom snijega na pedesetak klizača srušio dio krovne konstrukcije lokalnog klizališta, rekli su dužnosnici.

Glasnogovornik policije Johann Bohnert rekao je da je poginulo najmanje pet osoba, među kojima je dvoje djece, te da se pretpostavlja kako bi broj poginulih mogao još rasti. Glasnogovornica lokalne vlade rekla je da ima najmanje 18 teže, te osam lakše ozlijeđenih. "Strahujemo da će biti još poginulih", dodala je.

Spasilačke ekipe pokušavaju doprijeti do osoba koje se još uvijek nalaze pod ruševinama krova, dok njihove napore otežava loše vrijeme i snijeg koji ne prestaje padati. Stručnjaci iz spasilačke službe pokušavaju procjeniti stabilnost srušene konstrukcije, kako se krov ne bi dodatno urušio, ali zbog vrlo niskih temperatura imperativ je što prije doći do unesrećenih. "Svaka minuta je važna", rekao je policijski glasnogovornik.

Operaciju spašavanja također usporava velika masa srušenog krova, kao i debljina snježnog pokrivača na krovu.

Bad Reichenhall je gradić smješten u bavarskim Alpama. To su područje, u kojemu se nalazi i alpski masiv Reiter Alm, smješten na njemačko-austrijskoj granici, u posljednjih nekoliko dana pogodile obilne snježne padaline, koje su u ponedjeljak prouzročile nastanak lavina zbog kojih se nestalima smatraju tri osobe.

Za utorak je najavljen nastavak snježnih oborina, a na području bavarskih Alpi trenutačno je na snazi treći stupanj opasnosti od lavina od mogućih pet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙