FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krovu klizališta u Njemačkoj prijeti potpuno urušavanje

BAD REICHENHALL, 3. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Krov klizalištakoji se srušio pod teretom snijega i pod kojim je poginulo 15 osoba ameđu njima i nekoliko djece, mogao bi se potpuno urušiti, što ćeotežati spašavanje onih koji su još pod krovom ostali blokirani, rekaoje jedan član njemačke spasilače službe u utorak.
BAD REICHENHALL, 3. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Krov klizališta koji se srušio pod teretom snijega i pod kojim je poginulo 15 osoba a među njima i nekoliko djece, mogao bi se potpuno urušiti, što će otežati spašavanje onih koji su još pod krovom ostali blokirani, rekao je jedan član njemačke spasilače službe u utorak.

Kako su regionalne škole zbog praznika bile zatvorene mnogobrojna djeca i njihovi roditelji zatekli su se na tom klizalištu u bavarskom gradu Bad Reichenhallu, nedaleko od austrijske granice, kada se u ponedjeljak krov pod teretom snijega srušio .

Spasilačke su službe čitavu noć radile na uklanjanju ruševine, naglašavajući da bi se i ostatak zgrade mogao urušiti.

"Konstrukcija vanjskih zidova iskrivila se prema van, nastavi li se to morat ćemo obustaviti spašavanje", rekao je zapovjednik vatrogasaca Rudi Zeif.

Do ranih popodnevnih sati spasilačke ekipe su pronašle 11 tijela. Svi stradali stanovnici su regije. Policija navodi kako se još 4 osobe nalaze pod ruševinama, iako je malo vjerojatno da su još žive.

"Nažalost u onome što je nekada bilo klizalište vlada mrtvačka tišina", rekao je glasnogovornik lokalne uprave tijekom noći.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je istaknula kako je čitava zemlja dirnuta "strašnim usudom koji je posebno zadesio djecu i mlade ljude".

"Jasno nam je da se radi o utrci s vremenom, ali nećemo odustati od nade dok sve nestale ne pronađemo", dodala je.

Državni tužitelji razmatraju uzrok nesreće no kako je spašavanje još u tijeku odbili su događaj komentirati.

Dužnosnici pak ističu kako su mjerenja pokazala da je količina snijega koja je bila na krovu klizališta u granicama dopuštenog.

Policija u gradu Traunstein je u utorak kao mjeru opreza evakuirala mjesnu željezničku postaju zbog straha da bi se i njezin krov mogao urušiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙