FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački dnevnik u priču o holokaustu ubacio reklamu za plin

BERLIN, 31. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Njemački regionalni dnevnikLandeszeitung Lueneburg u utorak se ispričao zbog nenamjernoguvrštavanja plaćenog oglasa koji govori o "plinu sutrašnjice",objavljenog na istoj stranici na kojoj i velika reportaža o ubijanjuRoma u koncentracijskom logoru u Auschwitzu.
BERLIN, 31. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Njemački regionalni dnevnik Landeszeitung Lueneburg u utorak se ispričao zbog nenamjernog uvrštavanja plaćenog oglasa koji govori o "plinu sutrašnjice", objavljenog na istoj stranici na kojoj i velika reportaža o ubijanju Roma u koncentracijskom logoru u Auschwitzu.

Njemački dnevnik u isprici na svojoj internetskoj stranici tvrdi kako je u pitanju previd, jer nitko nije primijetio da se osim priče o mjesnoj izložbi u kojoj se opisuje sudbina pripadnika romskog naroda u Hitlerovoj Njemačkoj, na istoj stranici nalazi i oglas za tvrtku E.ON koji glasi:

"E.ON vam danas sređuje plin sutrašnjice".

Nacisti su otrovnim plinom masovno ubijali žrtve holokausta tijekom 2. svjetskog rata. Procjenjuje se da je među njima bilo između 200 i 800 tisuća pripadnika Roma.

Dnevnik, koji je priču pod naslovom "Od Lueneburga do Auschwitza" objavio gotovo preko cijele stranice u broju od prošlog vikenda, primio je brojne pritužbe na smještaj oglasa, koji zauzima oko trećine iste stranice, a u isprici objašnjava da je propust nenamjeran i da je riječ o "previdu".

"Ispričavamo se zbog te pogreške, koja istodobno poništava namjeru objavljene priče da rasvijetli gotovo zaboravljeno poglavlje nacional-socijalizma i nezasluženo baca ružno svjetlo na tvrtku (koja distribuira plin)", stoji u priopćenju Landeszeitung Lueneburga.

Glasnogovornik E.On-a rekao je kako tvrtka nema nikakav nadzor nad mjestom gdje se pojavljuje oglas, dodavši kako sad kad se dnevnik ispričao cijelu stvar treba što prije zaboraviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙