FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šamponi koji se koriste u frizerskim salonima uzrokuju alergije

FRANKFURT , 30. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Skupi šamponi koji sekoriste i prodaju u frizerskim salonima mogu prouzročiti alergijskereakcije, a testovi provedeni na 26 šampona koji se prodaju u salonimapokazali su da ih sedam sadrži halogene organske sastojke, objavljenoje u siječanjskom broju njemačkog magazina Eko-Test.
FRANKFURT , 30. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Skupi šamponi koji se koriste i prodaju u frizerskim salonima mogu prouzročiti alergijske reakcije, a testovi provedeni na 26 šampona koji se prodaju u salonima pokazali su da ih sedam sadrži halogene organske sastojke, objavljeno je u siječanjskom broju njemačkog magazina Eko-Test.

Osim što mogu prouzročiti alergijske reakcije, spomenuti šamponi povezuju se i s nekim vrstama karcinoma. U časopisu se iznosi podatak prema kojemu parfemi pronađeni u šest testiranih šampona mogu prouzročiti alergijske reakcije.

Dietilftalat, sastojak koji može utjecati na prirodne zaštitne mehanizme kože, otkriven je u jedanaest šampona. Njegovo jednokratno korištenje nije nužno štetno, no redovita upotreba može dovesti do oštećenja, prenosi Eko-Test.

Nijedan od frizerskih salona uključenih u njemačko istraživanje "nije prošao" na ovome testu. Deset od 26 šampona proglašeno je potpuno neprikladnima za korištenje, a tri su označena manjkavima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙