FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. siječnja 2006.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 8. siječnja 2006.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

NEW YORK - Film "Capote", ekranizacija biografije o piscu Trumanu Capoteu, proglašen je u subotu u izboru Nacionalne udruge filmskih kritičara najboljim filmom, a glumac Philip Seymour Hoffman najboljim glumcem za glavnu ulogu u tom filmu. Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je Reese Witherspoon najboljom glumicom za njenu ulogu June Carter Cash, supruge Johnnja Casha, u filmu "Walk the Line", dok je David Cronenberg proglašen najboljim redateljem za film "Povijest nasilja". Noah Baumbach je dobio nagradu za najboljeg scenarista za film "The Squid and the Whale". Najboljim dokumentarcem proglašen je film Wernera Herzoga "Grizzly Man", a najboljim stranim filmom "Glavom kroz zid" iz Njemačke.

LONDON - Engleski navijači mogu ići na tečaj njemačkog kako bi naučili riječi vezane uz nogomet, kao i psovke, da što bolje mogu pratiti svjetsko nogometno prvenstvo koje će se u Njemačkoj održati od 9. lipnja do 9. srpnja. Institut Goethe u Londonu će ih naučiti kako se na njemačkom kaže gol (tor), korner (eckball) ili slobodni udarac (elfmeter). Polaznici tečaja moći će naučiti skandirati i pjevati navijačke pjesme na njemačkom, vrijeđati suca i potpuno se upoznati s različitim vrstama njemačkog piva koje će vjerojatno susresti tijekom prvenstva.

LOS ANGELES - Američka pjevačica Pink i njen partner vozač motokros trka Carey Hart vjenčali su se u subotu na Kostarici. Nešto više od 100 uzvanika prisustvovalo je vjenčanju koje je organizirano na plaži hotela Four Seasons na Kostarici. "Jednostavno oboje volimo plažu i htjeli smo to učiniti na plaži", kazala je 26-godišnja pjevačica. Pink, čije je pravo ime Alecia Moore, upoznala je Harta 2001. godine u Las Vegasu i prošle ga je godine zaprosila na trci u Mammouth Lakesu. Osvojila je Grammyja 2002. godine za najbolju pop suradnju na pjesmi "Lady Marmelade" koju je otpjevala zajedno s Lil' Kim, Myom i Christinom Aguilerom.

ST.CHARLES - Tri sestre iz Missourija, koje su trebale roditi početkom godine, donijele su na svijet svoju djecu u razmaku od tri dana u istoj bolnici u predgrađu St. Louisa. "Vidjela sam kako sestre rađaju s tjedan dana razmaka, ali ovo nije ništa takvo" kazala je liječnica Evelyne Schuetz. Pomoćnik joj je predložio da se on pozabavi s porodom trećeg djeteta, ali je Schuetze odbila. "Porodila sam dvije bebe, moram i treću", rekla je. Tracy Mueller (28) rodila je prva 28. prosinca djevojčicu Sophie Ann, Tisha Duvel (31) je 29. prosinca rodila Jacka Thomasa i Jamie Roden (24) je 30. prosinca rodila Karu Grace. "Tijekom trudnoće zafrkavale smo se da ćemo roditi istovremeno, ali nismo mislile da će se to stvarno dogoditi", kazala je Tisha Duvel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙