FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija pojačava sigurnosne mjere u Sajevcu

KARLOVAC, 10. siječnja 2006. (Hina) - Karlovačka policija odmah ćepojačati sigurnosne mjere u karlovačkom predgrađu Sajevac, što bitrebalo smiriti i međuetničku napetost, naraslu nakon teške prometnenesreće u novogodišnjoj noći, rekao je danas u Karlovcu zamjenikgradonačelnika Damir Jelić.
KARLOVAC, 10. siječnja 2006. (Hina) - Karlovačka policija odmah će pojačati sigurnosne mjere u karlovačkom predgrađu Sajevac, što bi trebalo smiriti i međuetničku napetost, naraslu nakon teške prometne nesreće u novogodišnjoj noći, rekao je danas u Karlovcu zamjenik gradonačelnika Damir Jelić.

Prometna će policija pojačati svoj preventivni rad, a temeljna policija rad na uvođenju reda i mira, rekao je Jelić Hini nakon zatvorenog sastanka u Policijskoj upravi.

Na sastanku su uz Jelića bili zamjenik karlovačkog župana Marinko Milčić, načelnik Policijske uprave Nenad Kranjčec i tri predstavnika stanovnika Sajevca iz Ulice braće Gojak, koji se žale na Rome i traže od vlasti da osigura prometnu i drugu sigurnost.

Na sastanku je dogovoreno da će županijska i gradska vlast istovremeno kod Županijske uprave za ceste požuriti postavljanje prometne signalizacije, posebno pješačkih prijelaza.

Jelić se obvezao da će kroz rad s udrugama civilnog sektora potaknuti programe kojima će Romi izgrednici spoznati da njihova zaštita kao manjine ne isključuje njihovu dužnost da poštuju zakone i propise zajednice u kojoj žive.

Međuetničke napetosti u Sajevcu, u kojem uz domicilne Hrvate i Srbe žive doseljeni Hrvati iz BiH, te Romi, osobito su narasle nakon prometne nesreće koju je u novogodišnjoj noći uzrokovao 19-godišnji Rom teško ozlijedivši petoro mladih ljudi, a oporavak dvoje je još upitan.

Na sastanku s predstavnicima vlasti prije dva dana, mještani su nabrojili mnoge prijave za remećenje javnog reda i mira protiv Roma iz naselja, ističući pritom kako "nisu osvetoljubivi", nego traže da se u Sajevcu "zavede red".

Protiv spomenutog 19-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći ozlijeđenim pješacima.

Najteže ozlijeđeni Maja P. (1983.) i Ivica Č. (1989.) i dalje su u stanju kada su moguće nove komplikacije opasne po život, iako oboje imaju izgleda i za oporavak, rekao je danas Božidar Blažanin, dežurni liječnik na Jedinici intenzivnog liječenja u karlovačkoj Općoj bolnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙