FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski i libijski ministar o ilegalnom useljavanju

RIM, 18. siječnja 2006. (Hina/AP) - Talijanski i libijski ministarunutarnjih poslova potpisali su u srijedu memorandum u kojem potvrđujusvoju predanost sprječavanju krijumčarenja ilegalnih useljenika natalijanske obale, objavilo je talijansko ministarstvo unutarnjihposlova.
RIM, 18. siječnja 2006. (Hina/AP) - Talijanski i libijski ministar unutarnjih poslova potpisali su u srijedu memorandum u kojem potvrđuju svoju predanost sprječavanju krijumčarenja ilegalnih useljenika na talijanske obale, objavilo je talijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministri Giuseppe Pisanu i njegov libijski kolega Nasr al-Mabrouk u Tripoliju su potpisali memorandum koji je talijansko MVP opisalo kao "važan korak" u združenim naporima dvije zemlje da zaustave useljenike koji pokušavaju ilegalno ući u Italiju kao i krijumčare koji organiziraju opasna ilegalna prebacivanja useljenika preko Sredozemlja.

Ministarstvo nije navelo kako se zemlje planiraju boriti protiv ilegalnog useljavanja.

Deseci tisuća osoba iz sjeverne i podsaharske Afrike svake godine preko Sredozemlja pokušavaju u trošnim brodicama stići na talijanske obale često i preko Libije.

Italija godinama nastoji zaustaviti priljev ilegalnih useljenika no dužnosnici kažu da se njihov broj povećao otkako su marokanske i španjolske vlasti povećale nadzor na granicama dvije sjevernoafričke enklave, Ceute i Melille.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙