FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Židovski naseljenici upali u izraelsku vojnu bazu

OFRA, 31. siječnja 2006. (Hina) - Stotine židovskih naseljenika upaloje u utorak u izraelsku vojnu bazu na okupiranoj Zapadnoj obali kakobi prosvjedovali protiv planova za rušenje ispostave koju su sagradilibez dopuštenja vlade, rekao je glasnogovornik vojske.
OFRA, 31. siječnja 2006. (Hina) - Stotine židovskih naseljenika upalo je u utorak u izraelsku vojnu bazu na okupiranoj Zapadnoj obali kako bi prosvjedovali protiv planova za rušenje ispostave koju su sagradili bez dopuštenja vlade, rekao je glasnogovornik vojske.

Sukob u naselju Ofri naglasio je strahove naseljenika da će Izrael, koji se prošle godine povukao iz pojasa Gaze nakon 38 godina okupacije, izvesti slično povlačenje iz Zapadne obale u nastojanju da smanji napetosti i sukobe s Palestincima.

U vojarnu u Ofri upućene su policijske snage koje bi u srijedu trebale pomoći u evakuaciji obližnje Amone, jedne u nizu naseljeničkih ispostava koje Izrael mora ukloniti u skladu s mirovnim sporazumom, tzv. "smjernicama".

Očekuje se da u Amonu stigne na tisuće naseljenika kako bi se oduprli evakuaciji.

Vojni glasnogovornik rekao je kako je u vojarnu u Ofri upalo oko 300 naseljenika koji su, prije nego što su rastjerani, možda pokušali naštetiti jednom buldožeru.

"Inženjersko vozilo upravo se pregledava kako bi se ustanovilo je li počinjena kakva šteta", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙