FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG-u uručena nagrada Vijeća Europe za projekt "Prvi put biram"

ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Zamjenici predsjednice GONG-aSandri Pernar u Strassbourgu je zamjenik glavnog tajnika Vijeća EuropeMaud de Boer-Buquicchio uručio nagradu Vijeća Europe za projekt "Prviput biram", priopćeno je danas iz GONG-a
ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Zamjenici predsjednice GONG-a Sandri Pernar u Strassbourgu je zamjenik glavnog tajnika Vijeća Europe Maud de Boer-Buquicchio uručio nagradu Vijeća Europe za projekt "Prvi put biram", priopćeno je danas iz GONG-a

GONG taj projekt provodi već šest školskih godina u hrvatskim srednjim školama i u kojemu je do sada sudjelovalo 100 tisuća učenika.

Na natječaju Vijeća Europe "Mladi aktivni građani" GONG je jedan od pet pobjednika, zajedno s udrugama iz Njemačke, Rusije, Mađarske i Sjeverne Irske, čiji projekti, kako je istaknuto, stvaraju osjećaj uključenosti i predanosti demokratskom društvu kroz edukaciju mladih i promicanje aktivnog građanstva. Udrugama su uručena priznanja i nagrada u iznosu 1000 eura.

Ta je nagrada priznanje dugogodišnjim radu GONG-a i poticaj za nastavak projekta "Prvi put biram" koji bi, kako su čelnici Vijeća Europe jučer istaknuli prigodom uručenja nagrade, bio aktualan i potreban u većini europskih zemalja, priopćeno je danas iz GONG-a.

Nakon preuzimanja i širenja programa GONG-a "Otvoreni Sabor", "Internship program" i "Građanski sat" po zemljama Jugoistočne Europe, projekt "Prvi put biram" uskoro će započeti u Gruziji od strane gruzijske nevladine organizacije ISFED, slijedeći iskustva GONG-a, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙