FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

ZAGREB - Mladi hrvatski tenisač, prvi junior svijeta, 17-godišnji Marin Čilić plasirao se u 2. kolo 323.250 eura vrijednog ATP turnira u Zagrebu. Čilić je u 1. kolu sa 6-3, 1-6, 6-3 svladao sedmoga nositelja, 25. igrača svijeta Rusa Igora Andrejeva. U 2. kolu Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između Talijana Andreasa Seppija i Izraelca Noama Okuna.

REZULTATI 1. KOLA:

MARIN ČILIĆ (HRV) - Igor Andrejev (Rus/7) 6-3, 1-6, 6-3

Novak Djoković (SCG) - Robin Vik (Češ) 6-1, 7-5

ZAGREB - Hrvatski tenisač Saša Tuksar nije uspio izboriti nastup u glavnom dijelu ATP turnira u Zagrebu. Tuksar je u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija izgubio od Čeha Tomaša Cakla sa 3-6, 6-2, 4-6.

ALEKSANDRIJA - Nogometna reprezentacija Gvineje osvojila je prvo mjesto u skupini C na Afričkom prvenstvu u Egiptu. U izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini Gvineja je u Aleksandriji svladala aktualnog prvaka Afrike Tunis sa 3-0 (1-0). Pogotke su postigli Ousmane Bangoura (16), Pascal Feindouno (70) i Kaba Diawara (90). Gvineja će u četvrtfinalu igrati protiv druge reprezentacije u skupini D, dok će Tunis igrati protiv pobjednika te skupine u kojoj se za prolazak u četvrtfinale bore Nigerija, Gana i Senegal. U drugom dvoboju posljednjeg kola skupine C Zambija je svladala Južnoafričku Republiku sa 1-0 (0-0), te natjecanje završila na trećem mjestu, dok JAR u tri utakmice nije osvojio niti bod, te nije postigao pogodak.

TABLICA:

1 Gvineja 3 3 0 0 7 1 9

2 Tunis 3 2 0 1 6 4 6

3 Zambija 3 1 0 2 3 6 3

4 JAR 3 0 0 3 0 5 0

ZAGREB - Iako je zbog ozljede morala predati polufinale Australian Opena, belgijska tenisačica Kim Clijsters ima dovoljno razloga za zadovoljstvo. Nakon dvije godine ponovno je na prvom mjestu WTA liste. Na drugoj poziciji nalazi se Francuskinja Amelie Mauresmo, koja pobjedom na Australian Openu osvojila svoj prvi grand slam turnir. Amerikanka Lindsay Davenport, koja je do prije dva tjedna bila prva igračica svijeta, pala je na treće mjesto. Povratnica u svijeta tenisa Švicarka Martina Hingis popravila je svoj plasman za čak 232 mjesta. Zahvaljujući četvrtfinalu Australian Opena došla je na 117. mjesto WTA liste.

Što se tiče hrvatskih igračica, Jelena Kostanić preskočila je Karolinu Šprem. Kostanić, koja je u 3. kolu Australian Opena izgubila od Šarapove, sada je na 67. poziciji, a Šprem je nazadovala za 15 mjesta i zauzima 81. poziciju.

MELBOURNE - Australska plivačica Jade Edmistone postavila je novi svjetski rekord na 50 metara prsno u australskim nacionalnim kvalifikacijama za Igre Commonwealtha. Edmistone je ostvarila vrijeme od 30.31 sekundi što je za 14 stotinki brže od njezina dosadašnjeg najboljeg vremena s kojim je prošloga ljeta osvojila naslov svjetske prvakinje u Montrealu. Edmistone je najavila kako joj je cilj spustiti rekord na ispod 30 sekundi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙