FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport do 13.30 sati

ZAGREB, 30. siječnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do13.30 sati:
ZAGREB, 30. siječnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 13.30 sati:

ZAGREB - Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija dobitnik je nagrade Ivica Jobo Kurtini za 2005. godinu koju već 13 godina dodjeljuje riječki Novi list, a koja je ove godine po prvi puta dodijeljena u Zagrebu. Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Goran Ivanišević, te izbornik Nikola Pilić nagradu su dobili za dostignuća u protekloj godini koju su okrunili naslovom pobjednika Davis Cupa u finalnom ogledu protiv Slovačke u Bratislavi čime je Hrvatska postala tek 12 pobjednik u dugogodišnojoj povijesti tog prestižnog natjecanja. Novi list je sportsku nagradu, koja nosi ime uglednog vaterpolista riječkog Primorje i reprezentativca bivše države, prvi put dodijelio 1993. godine, a dosadašnji laureati bili su Miloš Milošević (3), Davor Šuker, Valter Matošević, Goran Ivanišević (2), Slaven Bilić, Janica Kostelić (3) i rukometna reprezentacija.

Novi list je dodijelio i nagrade za najbolje mlade sportaše Primorsko goranske županije. Za najbolju mladu sportašicu proglašena je taekwondašica Ana Znaor, a kod sportaša karatist Rene Pernuš. Za najbolju ekipu do 18 godina prošlašeni su kadeti plivačkog kluba Primorje Erste banka.

HANNOVER - Čelnici njemačkog nogometnog prvoligaša Hannover 96 angažirali su mladog danskog reprezentativca Jonasa Troesta (20). Dosadašnji branič Silkeborga potpisao je za Hannover ugovor do 2009. godine, a njegov bivši klub dobit će 150.000 eura odštete. Troest je doveden kao zamjena za njemačkog reprezentativca Pera Mertesackera, koji će po svemu sudeći na koncu ove sezone napustiti klub. Hannover se trenutačno nalazi na devetom mjestu njemačkog prvenstva sa 22 boda, 25 manje od lidera Bayerna, te deset više od Kaiserslauterna na začelju.

BERN - Švicarski nogometni reprezentativac Ricardo Cabanas (27) napustio je redove Grasshoppersa i karijeru će nastaviti u njemačkom bundesligašu Kolnu. Cabanas je za pretposljednju momčad Bundeselige potpisao ugovor do srpnja 2010. godine, a Švicarci će dobiti 800.000 dolara odštete. Cabanas je bio kapetan mlade švicarske vrste koja je na europskom U-21 prvenstvu 2002. godine izborila plasman u polufinale, a od tada je i standardni član seniorske momčadi koja je će u lipnju nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Koln se trenutačno nalazi na 17. mjestu, od 18 klubova Bundeslige, sa 12 bodova iz 18 susreta. Koln je bez pobjede već 13 kola.

ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, zahvaljujući plasmanu u četvrtfinale Australian Opena, došao je do najboljeg renkinga u karijeri. Ljubo je napredovao za tri mjesta i trenutno je peti igrač svijeta. Mario Ančić je skliznuo za jednu stepenicu i nalazi se na 22. mjestu, dok se Ivo Karlović zadržao na 67. poziciji. Pobjednik Australian Opena Roger Federer uvjerljivo drži prvo mjesto, a slijede Španjolac Rafael Nadal i Amerikanac Andy Roddick. Finalist prvog grand slama Cipranin Marcos Baghdatis skočio je sa 54. na 27. mjesto, dok je polufinalist Australian Opena Nijemac Nicolas Kiefer nadomak ulasku u "Top Ten". Kiefer se popravio za 13 mjesta i trenutno drži 12. poziciju.

ZAGREB - Najnovija ATP lista za prvaka, kojom se mjeri učinak tenisača u ovoj kalendarskoj godini: 1. (1) Roger Federer (Švi) 250, 2. (23) Marcos Baghdatis (Cip) 153, 3. Nicolas Kiefer (Nje) 90, 3. David Nalbandian (Arg) 90, 5. (5) IVAN LJUBIČIĆ (HRV) 85...

MADRID - U posljednja dva susreta 21. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona i Real Madrid upisali su gostujuće pobjede. Barcelona je pobijedila Real Mallorcu 3:0, a pogotke su postigli Ludovic Giuly (39) i Lionel Messi (75,81). Mallorca je od 72. minute igrala bez isključenog Eduarda Tuzzia. Real Madrid je slavio u Vigu protiv Cele 2:1. Strijelci za "Kraljevski klub" bili su Robinho (18) i Cicinho (57), dok je pogodak za Celtu postigao Lequi (40),

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙