FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

ZAGREB - "Sve je spremno za početak desetog izdanja Međunarodnog prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu "Liebhherr Zagreb Open 2006" iz ITTF Pro Tour serije, što u utorak započinje kvalifikacijama. Na Zagreb Openu nastupit će čak 447 natjecatelja iz 46 zemalja, što je apsolutni rekord na svim turnirima izuzev svjetskih prvenstava," istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora Davorin Tepeš na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči starta turnira. Na turniru će se okupiti stolnoteniska elita, a listu sudionika u muškoj konkurenciji predvode Nijemac Timo Boll, Bjelorus Vladimir Samsonov i Kinez Wang Hao, a kod djevojaka tri najbolje igračice sa svjetske liste Kineskinje Yining Zhang i Yue Guo i Li Jia Wei iz Singapura. Koliko će turnir biti jak svjedoči i podatak da će u Zagrebu nastupiti 15 stolnotenisača i 10 stolnotenisačica iz prvih 20 sa svjetske liste a u Zagrebu će nastupiti i olimpijski pobjednici Koreanac Ryu Seung Min i Kineskinja Yining Zhang.

"To je praktički svjetsko prvenstvo u malom. Nagradni fond turnira je 100.000 dolara, pobjedniku pripada 17.000 dolara, a pobjednici 11.400 dolara," dodao je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Ivo Goran Munivrana.

Jedini problem turniru predstavlja činjenica što se u Domu sportova održava i ATP teniski turnir. U trenucima dok će se u "dvojci" igrati finala, u "Ledenoj" će biti kvalifikacije za glavni turnir.

ZAGREB - Zagrebački turnir je ispao čak i prejak po imenima koja dolaze, a ja bi želio da se nastavi tradicija da pobjednikom ostane hrvatski tenisač, kazao je na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu kodirektor ATP turnira PBZ Zagreb Indoors Goran Ivanišević. PBZ Zagreb Indoors, koji će se od 28. siječnja do 5. veljače održati u Zagrebu, nastavak je dva zagrebačka i jednog splitskog dvoranskog ATP turnira, a u sva tri je pobjednikom bio upravo Ivanišević. Podlogu smo birali da odgovara Ivanu Ljubičiću, Mariu Ančiću i Ivu Karloviću, dok ćemo u kvalifikacijama dati šansu našim mladim tenisačima, kazao je Ivanišević, dodavši kako je jednu pozivnicu dobio prvi junior svijeta Marin Čilić, drugu 16. tenisač svijeta Richard Gasquet, dok je za treću zainteresirana još jedna mlada nada svjetskog tenisa - Škot Andy Murray.

PORT SAID - U dvoboju 1. kola skupine D Afričkog nogometnog prvenstva u Egiptu Nigerija je u Port Saidu svladala Ganu sa 1-0 (0-0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Taye Taiwo (85).

DETROIT - Poznati su sudionici 40. izdanja Super Bowla. U finalnom ogledu NFL-a u američkom nogometu, što održati 5. veljače u Detroitu, igrat će Seattle Seahawks i Pittsburgh Steelers. Seattle je u finalu Nacionalne konferencije (NFC) pobijedio Carolina Pantherse 34:14, dok je Pittsburgh u finalu Američke konferencije (AFC) na gostovanju pobijedio Denver Broncos 34:17.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙