FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport do 13 sati

ZAGREB, 27. siječnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do13 sati:
ZAGREB, 27. siječnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 13 sati:

MONTREUX - Hrvatska nogometna reprezentacija će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine igrati u skupini E zajedno s Engleskom, Rusijom, Izraelom, Estonijom, Makedonijom i Andorom. Prve dvije momčadi izborit će plasman na završnicu Europskog prvenstva, što će se održati u Švicarskoj i Austriji, od 7. do 29. lipnja 2008. godine. Kvalifikacije traju od rujna ove godine, do studenoga 2007. godine i nema dodatnih kvalifikacija.

MONTEREUX - Kvalifikacijske skupine za Europsko nogometno prvenstvo 2008. godine, što će se održati u Austriji i Švicarskoj. SKUPINA A: Portugal, Poljska, Srbija i Crna Gora, Belgija, Finska, Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan, SKUPINA B: Francuska, Italija, Ukrajina, Škotska, Litva, Gruzija, Farski Otoci, SKUPINA C: Grčka, Turska, Norveška, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Moldavija, Malta, SKUPINA D: Češka, Njemačka, Slovačka, Irska, Wales, Cipar, San Marino, SKUPINA E: Engleska, HRVATSKA, Rusija, Izrael, Estonija, Makedonija, Andorra, SKUPINA F: Švedska, Španjolska, Danska, Latvija, Island, Sjeverna Irska, Lihtenštajn, SKUPINA G: Nizozemska, Rumunjska, Bugarska, Slovenija, Albanija, Bjelorusija, Luksemburg

Prve dvije momčadi izborit će plasman na završnicu Europskog prvenstva, što će se održati u Švicarskoj i Austriji, od 7. do 29. lipnja 2008. godine. Kvalifikacije traju od rujna ove godine, do studenoga 2007. godine i nema dodatnih kvalifikacija.

MONTREUX - Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske, igrači do 21 godine, igrat će u L kvalifikacijskoj skupini za plasman na Europsko prvenstvo, koje će 2007. igrati u Nizozemskoj, protiv reprezentacija Ukrajine i Bugarske. To je odlučeno danas na ždrijebu u švicarskom Montreuxu na kojem je 49 reprezentacija svrstano u 14 skupina, a 16 reprezentacija sa slabijim rejtingom igrat će dodatne kvalifikacije. U skupinama će se igrati samo po jedna utakmica, bez uzvratnih susreta, a samo pobjednici skupina stiču pravo nastupa u dodatnim kvalifikacijama iz kojih će sedam momčadi otići na završni turnir na kojem će im se kao osma reprezentacija priključiti Nizozemska.

LONDON - Bivša NBA zvijezda, Dennis Rodman vraća se pod obruče premda ima 44 godine. Rodman, koji je tijekom karijere osvojio pet naslova NBA prvaka, potpisao je ugovor s engleskim klubom Brighton Bears. Rodman je potpisao ugovor na jednu utakmicu i ukoliko se iskaže protiv Guildford Heata, postoji mogućnost nastavka suradnje. Rodman je studirao na koleđu u Oklahomi, a onda su ga kao 27. izbor na draftu uzeli Detrit Pistonsi. Osvojio je pet naslova NBA prvaka (tri s Chicago Bullsima, dva s Detroit Pistonsima). Jedini je igrač u povijesti lige koji je osvojio dva uzastopna naslova s dva različita kluba. Iza njegova imena stoji sedam naslova najboljeg skakača lige, s prosjekom od 13.2 skokova po utakmici. Dva puta je bio najbolji obrambeni igrač lige. Osim za Bullse i Pistonse igrao je za San Antonio, Los Angeles Lakerse, te Maverickse, a nastupio je i na dva All-Stars susreta.

BERLIN - Premda se strahovalo da će zbog ozljede ramena pauzirati dva mjeseca, napadač njemačke reprezentacije i Werder Bremena, Miroslav Klose na terene će se vratiti za tri tjedna. Klose je stradao u susretu četvrtfinala nacionalnog Kupa protiv St Paulia u kojem je Werder poražen 1:3. Klose je vodeći strijelac Bundeslige i Werdera sa 16 pogodaka i prvi napadač njemačke reprezentacije.

TORINO - U prvom dvoboju četvrtfinala talijanskog nogometnog Kupa Roma je u Torinu pobijedila Juventus 3:2 (1:0). Strijelci za gostujuću momčad bili su Mancini (38), Damiano Tommasi (61) i Simone Perrotta (68). Oba pogotka za Juventus postigao je Alessandro Del Piero (72, 90+4).

ZARAGOZA - U prvom susretu četvrtfinala španjolskog nogometnog Kupa Kralja Real Zaragoza je pobijedila Barcelonu 4:2 (3:1). Zaragoza je tako prekinula niz od 18 uzastopnih pobjeda španjolskog prvaka. Utakmicu je odlučilo "ludih pet minuta" u kojima je domaćin postigao tri pogotka. Strijelci su bili Diego Milito (23) i Ewerthon (25, 27). Lider španjolskog prvenstva vratio se u susret golovima Larssona (37) i Ronaldinha (62 - 11m), međutim, Milito je svojim drugim pogotkom i to u četvrtoj minuti nadoknade iz jedanaesterca potvrdio pobjedu Zaragoze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙