FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS: podržan ugovor o ujedinjenju s LS-om

ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Veliko vijeće HSLS-a jednoglasno jeu nedjelju podržalo ugovor o ujedinjenju s LS-om, kao i zaključak pokojem će se unutarstranački izbori u ujedinjenoj stranci provesti dokraja godine.
ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Veliko vijeće HSLS-a jednoglasno je u nedjelju podržalo ugovor o ujedinjenju s LS-om, kao i zaključak po kojem će se unutarstranački izbori u ujedinjenoj stranci provesti do kraja godine.

Takav je zaključak Velikom vijeću predložila sadašnja zamjenica predsjednika HSLS-a Đurđa Adlešić, koja bi, kako je u listopadu najavio Zlatko Kramarić, nakon ujedinjenja u veljači trebala postati predsjednicom stranke. Adlešić je danas pojasnila kako ne želi biti na čelu stranke u kojoj nisu provedeni izbori.

U HSLS-u, naime, smatraju kako novo vodstvo ujedinjene stranke ne može imati legitimitet samo na temelju ugovora o ujedinjenju, nego da su za to potrebni unutarstranački izbori nove ujedinjene stranke.

Po potpisanom ugovoru, unutarstranački izbori bili su predviđeni za najkasnije šest mjeseci nakon parlamentarnih izbora.

Čelnici HSLS-a su nakon prijedloga Đurđe Adlešić rekli kako ne očekuju da će današnji zaključak Velikog vijeća stvoriti bilo kakve otpore u LS-u. Naglašavaju da unatoč pojedinačnim nezadovoljstvima ne očekuju osipanje stranačkog članstva nakon ujedinjenja s LS-om.

Čelnici HSLS-a i LS-a Ivan Čehok i Zlatko Benašić svečano su 30. prosinca potpisali ugovor o udruživanju dviju stranaka, najavljujući za početak veljače izborni sabor ujedinjenja, na kojemu će izabrati novog čelnika te vodstvo stranke koja će se zvati HSLS.

Tada su obojica čelnika rekli da je na temelju zadnjih anketa i izbornih rezultata, dogovoreno da će predsjednika ponuditi HSLS, a LS dva potpredsjednika, dok će odnos snaga u središnjem tijelu stranke biti 60 naspram 40 za HSLS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙