FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Sisačko proljeće" pokreće akcije kako bi se ispoštovala volja građana

SISAK, 13. siječnja 2006. (Hina) - Bivši gradonačelnik Siska i nositeljKoalicije SDP-a, HNS-a, HSS-a i LS-a "Sisačko proljeće" DavorkoVidović najavio je da će ta koalicija, koja je do 30. prosinca prošlegodine bila na vlasti u Sisku, "pokrenuti cijeli niz akcija kako bipolitičkim i pravnim sredstvima osigurala da se ispoštuje voljagrađana Siska iskazana na prošlim lokalnim izborima".
SISAK, 13. siječnja 2006. (Hina) - Bivši gradonačelnik Siska i nositelj Koalicije SDP-a, HNS-a, HSS-a i LS-a "Sisačko proljeće" Davorko Vidović najavio je da će ta koalicija, koja je do 30. prosinca prošle godine bila na vlasti u Sisku, "pokrenuti cijeli niz akcija kako bi političkim i pravnim sredstvima osigurala da se ispoštuje volja građana Siska iskazana na prošlim lokalnim izborima".

Vidović je najavio da će Koalicija 'Sisačko proljeće' Upravnom sudu Republike Hrvatske podnijeti zahtjev za zaštitu zakonitosti, na kojemu rade vrsni pravni stručnjaci.

Na konferenciji za novinstvo "Sisačkog proljeća", prvoj nakon što je u Sisku došlo do promjene vlasti i otkad su SDP, HNS, HSS i LS u oporbi, Vidović je izrazio uvjerenost da će Upravni sud "na temelju svih raspoloživih podataka i činjenica farsu, nazvanu preuzimanje vlasti u Sisku, poništiti u primjerenom roku". "Nećemo raditi nikakav pritisak na sudove, ali se nadamo da se neće zloupotrijebiti činjenica da su naši sudovi spori", izjavio je Vidović.

Odluku Središnjeg državnog ureda za upravu, kojom je 30. prosinca odbijen njegov zahtjev za raspuštanjem Gradskog vijeća Siska, nakon čega je obavljena primopredaja vlasti između njega i novog gradonačelnika Dinka Pintarića (HDZ), ocijenio je "skandaloznom, nevjerojatnom, bahatom i podcjenjivačkom".

Ustvrdio je da "Središnji državni ured za upravu nije poslao niti jedan dopis, niti telefonski poziv legalno izabranoj vlasti Grada Siska". "Ekipa državnog tajnika Antuna Palarića, na usmeni zahtjev grupe vijećnika HDZ-a i HSP-a, bez ijednog dokumenta donijela je pravorijek kojim potvrđuju da su oni legalno izabrana vlast u Sisku, što je slučaj bez presedana, ne samo u Hrvatskoj, jer sumnjam da je to moguće igdje u Europi i u bližim azijskim zemljama", rekao je.

Koalicija "Sisačko proljeće", kako je najavila predsjednica sisačke podružnice HNS-a i bivša zamjenica gradonačelnika Ivanka Boras, od sutra počinje akciju potpisivanja peticije za raspisivanje prijevremenih izbora u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙