FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljeno 15 godina HNS-a u Dalmaciji

SPLIT, 21. siječnja 2006. (Hina) - U Splitu je večeras u hotelu"Marijan" svečanom akademijom proslavljeno 15 godina Hrvatske narodnestranke (HNS) u Dalmaciji.
SPLIT, 21. siječnja 2006. (Hina) - U Splitu je večeras u hotelu "Marijan" svečanom akademijom proslavljeno 15 godina Hrvatske narodne stranke (HNS) u Dalmaciji.

Predsjednica stranke Vesna Pusić ocijenila je kako su Hrvatskoj narodnoj stranci mnogi zamjerali na njezinim stavovima jer je uvijek bila ispred svih. "A sada su te naše stavove preuzeli svi", rekla je.

Sljedeći korak za Hrvatsku, bar kad je HNS u pitanju, jest stvaranje posve pravednog društva u kojem nitko ne smije biti siromašan, dodala je Vesna Pusić.

Procijenila je da će HNS sasvim sigurno ostati jedna od najjačih stranaka u državi, a sada ima 28 tisuća članova.

"Osnovane su nove organizacije i tamo gdje ih nije bilo, a brojne organizacije LS-a nakon najave ujedinjenja s HSLS-om najavile su prelazak u HNS, i oni su nam dobrodošli", dodala je.

Predsjednik Središnjeg odbora Radimir Čačić ustvrdio je kako su u HNS-u oduvijek ljudi koji su imali svoju egzistenciju i u politiku su ušli da bi davali, a ne uzimali.

"U ovoj stranci je uvijek bio naglašen nacionalni osjećaj, još od 1971. godine, a u njoj je i od samog starta naglašena i liberalna ideja. Upravo su HNS-ovci prvi progovorili o nezavisnoj slobodnoj Hrvatskoj - sjetimo se samo Mike Tripala, a cijelo vodstvo HNS-a i brojni pripadnici stranke bili su od samih početaka u Domovinskom ratu", rekao je.

Istaknuo je da HNS ima naglašen socijalni osjećaj, dodajući pritom kako je samo snažno gospodarstvo pravi socijalni program. "Nakon svega što smo učinili, a mi smo udarili temelje autocesti Zagreb-Split, borit ćemo se da postanemo jedna mala pametna država, što u Europi moramo biti jer će u njoj teško biti održati nacionalni identitet", rekao je Čačić, ocjenjujući da je HNS ključna stranka centra i da je kao takva prepoznata među biračima.

Na svečanosti je prikazan film o HNS-u u kojem je glavna pozornost posvećena Savki Dabčević Kučar, Radimiru Čačiću i Vesni Pusić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙