FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benašić i Kramarić o zaključcima Velikog vijeća HSLS-a

OSIJEK, 8. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS)Zlatko Benašić rekao je večeras, u povodu današnjeg zaključka Velikogvijeća HSLS-a o provedbi unutarstranačkih izbora u ujedinjenoj strancido kraja godine, da će unutar LS-a razmotriti što to znači.
OSIJEK, 8. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Benašić rekao je večeras, u povodu današnjeg zaključka Velikog vijeća HSLS-a o provedbi unutarstranačkih izbora u ujedinjenoj stranci do kraja godine, da će unutar LS-a razmotriti što to znači.

"Ne vidim ništa posebno u tome, ali moramo ispitati okolnosti i vidjeti što to znači te zauzeti stav jer time se, na neki način, mijenja ugovor o udruživanju. Prije toga ne bih donosio zaključke", rekao je Benašić Hini.

Istaknuo je kako tijekom pregovora o udruživanju HSLS-a i LS-a o tom pitanju ni s jedne strane nije bilo strogih i krutih stajališta, nego se razmišljalo o tome što je praktičnije.

Potpredsjednik LS-a Zlatko Kramarić izjavio je Hini je kako u zaključku Velikog vijeća HSLS-a ne vidi ništa loše ni sporno te kako su se i na središnjem odboru LS-a mogla čuti slična razmišljanja.

Dodao je kako ne smatra da će takva odluka ugroziti proces ujedinjenja koji, po njegovu mišljenju, teče na temelju partnerstva i poštenih odnosa.

HSLS i LS potpisali su 30. prosinca ugovor o udruživanju, najavljujući za početak veljače izborni sabor ujedinjenja na kojem će izabrati novog čelnika te vodstvo stranke koja će se zvati HSLS. Tada je rečeno da je na temelju anketa i izbornih rezultata dogovoreno da će predsjednika ponuditi HSLS, a LS dvoje potpredsjednika, da će odnos snaga u središnjem tijelu stranke biti 60 prema 40 za HSLS, a unutarstranački izbori u ujedinjenoj stranci bili su predviđeni najkasnije šest mjeseci nakon parlamentarnih izbora.

Današnji zaključak HSLS-a o provedbi unutarstranačkih izbora u ujedinjenoj stranci do kraja godine obrazložen je ocjenom kako novo vodstvo ujedinjene stranke ne može imati legitimitet samo na temelju ugovora o ujedinjenju, nego da su za to potrebni unutarstranački izbori nove ujedinjene stranke. Čelnici HSLS-a ne očekuju da će današnji zaključak Velikog vijeća uzrokovati bilo kakve otpore u LS-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙