FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija među malobrojnim zemljama svijeta s nezaposlenošću preko 20 posto

SUBOTICA, 30. siječnja 2006. (Hina) - Prema podacima Međunarodneorganizacije rada (ILO), sa stopom nezaposlenosti od 27 posto SCG jemeđu malobrojnim zemalja u svijetu u kojima je više od 20 postograđana nezaposleno, objavio je u ponedjeljak novosadski "Dnevnik".
SUBOTICA, 30. siječnja 2006. (Hina) - Prema podacima Međunarodne organizacije rada (ILO), sa stopom nezaposlenosti od 27 posto SCG je među malobrojnim zemalja u svijetu u kojima je više od 20 posto građana nezaposleno, objavio je u ponedjeljak novosadski "Dnevnik".

"Koliko je srpska stopa nezaposlenosti od 27 posto zaista velika i zastrašujuća najbolje ilustrira podatak da je ona u zemljama EU 8,9 posto", navodi se u tekstu pod nazivom "Težak put do posla u Srbiji", i precizira da je koncem prošle godine 891.000 ljudi aktivno tražilo zaposlenje.

"Dnevnik" podsjeća da među zemljama EU najveću stopu nezaposlenih od 18,4 posto ima Poljska, a najmanju Irska, u kojoj je svega 4,3 posto nezaposlenih.

S druge strane, stopa zaposlenosti u Srbiji je na razini od 53,5 posto, što je također ispod prosjeka zemalja članice EU i OECD, gdje iznosi 65 posto.

"Na razini smo zemalja u tranziciji i tu, uglavnom, ne zaostajemo. Ali, kad se usporedimo sa zemljama EU i OECD-a, vidljivo je naše zaostajanje", izjavila je dužnosnica Instituta za ekonomska i socijalna istraživanja dr. Mirosinka Dinkić.

Ona je za "Dnevnik" rekla da Srbija neće moći postići punu zaposlenost, već da je dugoročni cilj Srbije da se stopa nezaposlenosti spusti ispod deset posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙