FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arcelor odbio ponudu čeličnog giganta Mittal Steela

LUXEMBOURG, 30. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Upravni odbor luksemburškogproizvođača čelika Arcelor odbio je 18,6 milijardi eura vrijednuponudu kompanije Mittal Steel lansiranu prošlog tjedna.
LUXEMBOURG, 30. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Upravni odbor luksemburškog proizvođača čelika Arcelor odbio je 18,6 milijardi eura vrijednu ponudu kompanije Mittal Steel lansiranu prošlog tjedna.

Arcelor je objavio odbijanje ponude na svojim web stranicama kasno u nedjelju nakon izvanrednog sastanka upravnog odbora u Luxembourgu. U objavi se navodi da je odbor pod predsjedanjem Josepha Kinscha razmotrio samoinicijativan prijedlog Mittal Steela i zaključio da "Arcelor i Mittal Steel ne dijele istu stratešku viziju, poslovni model i vrijednosti".

Upravni odbor je jednoglasno odbacio samoinicijativan i neprijateljski prijedlog Mittal Steela, preporučio dioničarima da ne prodaju svoje dionice u sklopu predložene ponude te naložio menadžmentu da objavi protu-prijedloge. Kompanija planira održati konferenciju za novinare u ponedjeljak u Parizu.

Mittal je najveći svjetski proizvođač čelika, a Arcelor drugi po veličini. Preuzimanjem bi se stvorila prva kompanija s proizvodnjom većom od 100 milijuna tona godišnje i oko 10 posto globalne proizvodnje čelika.

Arcelor je nastao 2002. spajanjem luksemburškog Arbeda, španjolskog Aceralia i francuske

kompanije Usinor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙