FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Intenzivira se bitka europskih rivala za preuzimanje kanadskog Dofascoa

BRUXELLES, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Arcelor, drugi poveličini svjetski proizvođač čelika povisio je u ponedjeljak svojuponudu za kupnju kanadske čeličane Dofasco na 5,3 milijardi kanadskihdolara, nadmašivši tako ponudu njemačkog ThyssenKruppa u jednom odtrenutno u Europi najžešćih nadmetanja za preuzimanje.
BRUXELLES, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Arcelor, drugi po veličini svjetski proizvođač čelika povisio je u ponedjeljak svoju ponudu za kupnju kanadske čeličane Dofasco na 5,3 milijardi kanadskih dolara, nadmašivši tako ponudu njemačkog ThyssenKruppa u jednom od trenutno u Europi najžešćih nadmetanja za preuzimanje.

Taj potez kompanije sa sjedištem u Luksemburgu predstavlja gotovo 13-postotnu premiju u odnosu na raniju ponudu, koja je sada viša od posljednje ThyssenKruppove za više od 4 posto. Ta njemačka skupina podigla je svoju ponudu u subotu, po drugi puta u dva tjedna.

Arcelor je priopćio da njegova nova ponuda sadrži uvjet Dofascou da povuče svoju potporu ponudi njemačke čeličane. Dionice Arcelora oslabile su tijekom trgovine u ponedjeljak 2,3 posto na 21,41 eura, a ThyssenKruppove 1,5 posto na 18,75 eura.

Dofasco je ocijenio ponudu Arcelora "superiornim prijedlogom". ThyssenKrupp ima pravo odgovoriti na ponudu Arcelora do 23. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙