FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DaimlerChrysler planira ukidanje 6.000 administrativnih radnih mjesta

BERLIN, 24. siječnja 2006. (Hina/AP) - Proizvođač vozilaDaimlerChrysler priopćio je u utorak da će smanjiti brojadministrativnog osoblja za 20 posto tijekom tri godine, ukidanjem6.000 radnih mjesta i uštedjeti oko 1,2 milijarde dolara godišnje unastojanju da učini kompaniju konkurentnijom i profitabilnijom.
BERLIN, 24. siječnja 2006. (Hina/AP) - Proizvođač vozila DaimlerChrysler priopćio je u utorak da će smanjiti broj administrativnog osoblja za 20 posto tijekom tri godine, ukidanjem 6.000 radnih mjesta i uštedjeti oko 1,2 milijarde dolara godišnje u nastojanju da učini kompaniju konkurentnijom i profitabilnijom.

Kompanija je priopćila da će ukidanje radnih mjesta zahvatiti područje računovodstva, revizije, kadrova i strateškog planiranja.

Nova struktura "trebala bi poboljšati konkurentnost kompanije i učiniti mogućim daljnji rast profitabilnosti", priopćio je DaimlerChrysler. "Model se temelji na daljnjoj integraciji kompanije, potpunim fokusiranjem operativnih područja na osnovne funkcije i unapređenjem suradnje."

Na razini menadžmenta, rezanje će zahvatiti 30 posto osoblja, priopćila je kompanija nakon sastanka Upravnog odbora u Stuttgartu.

Kompanija će također reorganizirati nadzor svog odjela za komercijalna vozila, preimenovanjem u kamionsku grupu i dijeljenjem na odjel Sjeverne Amerike, koji će uključivati linije Freightliner, Sterling i Thomas Built, te odjel Europe i Latinske Amerike koji će uključivati kamione marke Mercedes-Benz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙