FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio predstavnike Sindikata trgovine

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je danas izaslanstvo Sindikata trgovine Hrvatske koje ga jeupoznalo s problemima u zaštiti radnika u trgovini i prijedlozima zanovi način reguliranja radnog vremena u trgovinama, uključujući i radnedjeljom, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Sindikata trgovine Hrvatske koje ga je upoznalo s problemima u zaštiti radnika u trgovini i prijedlozima za novi način reguliranja radnog vremena u trgovinama, uključujući i rad nedjeljom, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Predstavnici sindikata iznijeli su podatke o brojnim kršenjima prava radnika u trgovini koja državne institucije neadekvatno sankcioniraju.

Mesić je izrazio punu potporu zahtjevima sindikata za poštivanjem prava radnika i provedbom zakonskih rješenja, od prava na isplatu osobnog dohotka i plaćanja prekovremenog rada, do prava na sindikalno organiziranje i zaštite drugih radnih prava.

U tom smislu Mesić će predložiti Vladi da mjerodavne državne institucije poduzmu mjere za bolju organizaciju inspekcije rada i druge zakonske promjene kako bi se zaštitila prava radnika.

Na poticaj Sindikata trgovine, predsjednik Mesić će predložiti Vladi da pripremi cjelovitu analizu primjene Zakona o trgovini, koja bi trebala poslužiti kao temelj za donošenje novih propisa kojima se regulira rad trgovina, uključujući rad nedjeljom, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙