FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati državnih službi traže sastanak s Mesićem

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Sindikati državnih službi zatražilisu danas sastanak s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem u vezimaterijalnog i socijalnog položaja zaposlenih u državnim tijelima, testanju njihovih građanskih i radničkih prava u dijelu koji se odnosina slobodu udruživanja i pravo na štrajk.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Sindikati državnih službi zatražili su danas sastanak s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem u vezi materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih u državnim tijelima, te stanju njihovih građanskih i radničkih prava u dijelu koji se odnosi na slobodu udruživanja i pravo na štrajk.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske, Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat vojnih službenika i namještenika, koji predstavljaju oko 45.000 državnih službenika i namještenika, uputili su pismo Mesiću u kojem traže da primi njihove predstavnike.

Budući da Vlada nakon jednodnevnog štrajka upozorenja održanog 28. prosinca nastavlja ignorirati zahtjeve sindikata državnih službi te, usprkos javno deklariranom opredjeljenju za nastavak socijalnog dijaloga, do danas nije pronašla vremena za sastanak s njihovim predstavnicima, sindikati u pismu najavljuju nove sindikalne akcije.

"Kako ste Vi kao Predsjednik Republike odgovorni za redovito i usklađeno djelovanje te stabilnost državne vlasti, želimo Vam ukazati na neusklađenost djelovanja državnih tijela, neodrživost postojećeg materijalnog i socijalnog položaja državnih službenika i namještenika, kao i ciljeve predstojećih industrijskih akcija", kaže se u pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙