FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio predsjednika čileanskog Senata

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je u ponedjeljak predsjednika Senata Republike Čile SergiaRomera Pizarra s kojim je razgovarao o mogućnostima daljnjeg razvoja iunaprjeđivanja čileansko-hrvatskih odnosa, priopćeno je iz Uredapredsjednika RH.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak predsjednika Senata Republike Čile Sergia Romera Pizarra s kojim je razgovarao o mogućnostima daljnjeg razvoja i unaprjeđivanja čileansko-hrvatskih odnosa, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Predsjednik Mesić izrazio je uvjerenje da će posjet predsjednika Senata Republike Čilea Hrvatskoj biti poticaj širenju bilateralnih odnosa, za što postoji zanimanje obiju strana, a u tom kontekstu spomenuta je i mogućnost uspostave izravne zrakoplovne veze između Hrvatske i Čilea, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Senata Pizarro podsjetio je na prošlogodišnji posjet predsjednika Mesića Čileu, ocjenjujući ga vrlo uspješnim i značajnim za napredak čileansko-hrvatskih veza. S tim u vezi, predsjednik Mesić osobito je naglasio ulogu Čileanaca hrvatskog podrijetla, naglašavajući kako se i osobno uvjerio da su oni po svemu pravi Čileanci koji, međutim, ne zaboravljaju domovinu svojih predaka - Hrvatsku, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙