FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedećeg tjedna bilateralna faza screeninga za poljoprivredu

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Bilateralna faza analitičkogpregleda usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s europskim za poglavljepoljoprivrede i ruralnog razvoja održat će se od ponedjeljka dočetvrtka u Bruxellesu, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskihposlova i europskih integracija.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Bilateralna faza analitičkog pregleda usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s europskim za poglavlje poljoprivrede i ruralnog razvoja održat će se od ponedjeljka do četvrtka u Bruxellesu, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Tijekom prvog dana bilateralnog screeninga za ovo poglavlje hrvatski će stručnjaci predstaviti opće stanje u području poljoprivredne politike - zakonodavstvo, nacionalne i regionalne institucije, državne potpore i financijske instrumente, instrumente kontrole, trgovinski mehanizmi i drugo.

Drugi dan predviđen je za predstavljanje sektora mlijeka i mliječnih proizvoda, goveđeg, ovčjeg, kozjeg i svinjskog mesa, peradi, jaja i meda, te područja organizacije tržišta specijaliziranih usjeva (maslinovo ulje, duhan, sjeme, hmelj, kakao i proizvodi od čokolade, kava i cikorija).

Treći dan na dnevnom će redu biti detaljnije upoznavanje predstavnika Europske komisije sa sektorom žitarica, lana, konoplje, dudovog svilca, šećera, ruralnog razvitka i ekološke poljoprivrede, te sa sustavom zemljopisnih i tradicionalnih oznaka.

Posljednji dan screeninga predstavit će se tijek uspostave agencije za plaćanje, sustav promocije poljoprivrednih proizvoda, sektor vina i alkoholnih pića, te tržište voća, povrća, banana i cvjećarstva.

Po završetku analitičkog pregleda za ovo područje, Europska će komisija izraditi izvješće o njegovim rezultatima i spremnosti za početak pregovora u poglavlju poljoprivreda i ruralni razvitak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙