FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU: Nastavljen screening za poglavlje Sloboda kretanja roba

BRUXELLES, 16. siječnja 2006. (Hina) - Postupak screeninga, dubinskeanalize usklađenosti zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom,nastavljen je u ponedjeljak u Bruxellesu sastankom hrvatskihpregovarača s predstavnicima Europske komisije za poglavlje Slobodakretanja roba.
BRUXELLES, 16. siječnja 2006. (Hina) - Postupak screeninga, dubinske analize usklađenosti zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom, nastavljen je u ponedjeljak u Bruxellesu sastankom hrvatskih pregovarača s predstavnicima Europske komisije za poglavlje Sloboda kretanja roba.

Prema izjavi voditeljice radne skupine za ovo poglavlje Tamare Obradović Mazal, hrvatski će zakonodavac ubuduće kod donošenja pravila za stavljanje pojedinih proizvoda na tržište morati voditi računa da ta pravila ne ometaju pristup proizvodima iz drugih zemalja Europske unije na domaće tržište.

Prva eksplanatorna faza screeninga za poglavlje sloboda kretanja roba trajat će do kraja ovog tjedna tijekom kojeg će predstavnici Europske komisije objašnjavati predstavnicima Hrvatske i Turske europsku pravnu stečevinu za to poglavlje.

Prema mišljenju Europske komisije, Hrvatska je osnivanjem agencija i državnih zavoda uspostavila temelje za administrativnu strukturu koja je potrebna za normizaciju, ocjenu sukladnosti i nadzora nad tržištem. Međutim, ističe Komisija, pred Hrvatskom je još velik posao na usklađivanju u ovom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙