FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan prvi screening ove godine - poglavlje slobode kretanja roba

ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Prvi ovogodišnji screening,dubinska analiza usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s europskompravnom stečevinom, počinje sljedeći tjedan za poglavlje slobodekretanja roba, najavilo je u petak hrvatsko Ministarstvo vanjskihposlova i europskih integracija.
ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Prvi ovogodišnji screening, dubinska analiza usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom, počinje sljedeći tjedan za poglavlje slobode kretanja roba, najavilo je u petak hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Prva, eksplanatorna faza za poglavlje slobode kretanja roba održat će se od 16. do 20. siječnja u Bruxellesu, a tijekom sastanaka predstavnici Europske komisije izložit će članovima hrvatske pregovaračke skupine pravnu stečevinu koja se odnosi na slobodu kretanja roba po pojedinim tematskim cjelinama.

Druga, bilateralna, faza screeninga za poglavlje sloboda kretanja roba održat će se u razdoblju od 13. do 17. veljače u Bruxellesu, kada će članovi pregovaračke skupine prezentirati do sada ostvarenu razinu usklađenosti s pravnom stečevinom u ovom poglavlju.

Glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak rekao je u prosincu kako Hrvatska, koja je započela pregovore s EU 3. listopada prošle godine, do lipnja 2006. ima namjeru odraditi 20 eksplanatornih i 19 bilateralnih screeninga, "što je pola posla što se screeninga tiče".

U siječnju će, osim slobode kretanja roba, početi i prva faza za poglavlje pravosuđa, slobode i sigurnosti, te druga faza screeninga za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Pod austrijskim predsjedanjem, do kraja prve polovice 2006., Drobnjak je najavio otvaranje pregovora o osam poglavlja, te privremeno zatvaranje dva poglavlja - znanost i istraživanje i obrazovanje i kultura.

Još jači tempo najavio je Drobnjak za drugu polovicu godine kada predsjedanjem Unijom preuzima Finska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙