FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optuženi ponovili da nisu krivi za zločin u Srebrenici

BEOGRAD,23. siječnja 2006.(Hina) - U nastavku suđenja za ratni zločinnad šestoricom Srebreničana kod Trnova 1995. godine, u međusobnomsuočavanju pred vijećem Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu,optuženi pripadnici postrojbe "Škorpioni" ostali su pri svojimizjavama u kojima su tvrdili da nisu krivi za zločin.
BEOGRAD,23. siječnja 2006.(Hina) - U nastavku suđenja za ratni zločin nad šestoricom Srebreničana kod Trnova 1995. godine, u međusobnom suočavanju pred vijećem Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu, optuženi pripadnici postrojbe "Škorpioni" ostali su pri svojim izjavama u kojima su tvrdili da nisu krivi za zločin.

Prvooptuženi Slobodan Medić, nekadašnji zapovjednik "Škorpiona" tvrdio je da nije točno da je naredio strijeljanje zarobljenih Srebreničana u mjestu Godinjske Bare kod Trnova, dok je trećeoptuženi, njegov brat Aleksandar, i dalje tvrdio da "sto posto" stoji iza svoje izjave i da je toga jutra, 16. ili 17. srpnja 1995. godine, u bazi "Škorpiona" čuo prvooptuženoga da naređuje likvidaciju, te njegovu naredbu "snimatelju" Slobodanu Stojkoviću: "Idi, snimi to tamo".

Prvooptuženi je sve to zanijekao i tvrdio da je za zločin čuo tek kad je snimka egzekucije prikazana prošle godine u haškoj sudnici u procesu protiv Slobodana Miloševića, a potom i na beogradskoj Televiziji B92.

I treći brat Medić, Branislav kao i Aleksandar Vukov ostali su pri svojim tvrdnjama da nisu krivi za zločin za koji su optuženi. Drugooptuženi Pero Petrašević ostao je pri stavu da obranu neće iznositi sve dok ne dobije transkripte obrane ostalih optuženih. Sudsko vijeće je na suđenju pročitalo njegovo priznanje istražnom sucu, u kojem je kazao da je prvooptuženi Medić naredio zločin, u kojem su -osim njih - sudjelovali i Milorad Momić, koji je u bijegu, te Slobodan Davidović, koji je nedavno u Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na 20 godina zatvora.

Suđenje se nastavlja u srijedu, kad će na početku dokaznog postupka svjedočiti članovi obitelji žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙