FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPB preuzeo vođenje računa grada Makarske

ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska poštanska banka (HPB) igrad Makarska potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji kojim je HPBpreuzeo vođenje računa grada Makarske, a uz to će vodstvu toga gradapružati još niz drugih usluga pri upravljanju gradskim novcem.
ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska poštanska banka (HPB) i grad Makarska potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji kojim je HPB preuzeo vođenje računa grada Makarske, a uz to će vodstvu toga grada pružati još niz drugih usluga pri upravljanju gradskim novcem.

Osim uobičajenih bankarskih proizvoda, HPB će makarskom Gradskom poglavarstvu pružati savjete i usluge svojih financijskih stručnjaka pri planiranju i izradi financijske strategije, odnosno strategije upravljanja proračunskim i sredstvima na tekućem računu, kao i savjete za financijsko upravljanje i financiranje kapitalnih investicija, rekao je predsjednik Uprave HPB-a Josip Protega.

Također, sporazumom se predviđa pomoć HPB-a u organizaciji poslovanja gradske riznice te usluge factoringa i leasinga.

Protega je naglasio da je sporazum s Makarskom prvi takve vrste koji je HPB sklopio s nekom jedinicom lokalne samouprave te da su u tijeku razgovori s više drugih gradova o sklapanju takvih aranžmana.

Gradonačelnik Makarske Siniša Srzić dodao je kako očekuje da će sporazum sa HPB-om poboljšati upravljanje gradskih financijama, posebno proračunom, čija je vrijednost 78 milijuna kuna.

Kako je rekao, Makarska je izabrala HPB u konkurenciji nekoliko bankarskih ponuda, vodeći se kvalitetom HBP-ove ponude i činjenicom da je riječ o hrvatskoj nacionalnoj banci.

Sporazum će, uz ostalo, istaknuo je Srzić, podići kamatu na sredstva na računu Grada Makarske, poboljšati rad gradske administracije i olakšati provedbu većih gradskih projekata, kao što su izgradnja lukobrana, sportske dvorane i žičare prema Biokovu.

Današnji sporazum HPB-a i grada Makarske drugi je sporazum neke jedinice lokalne samouprave i poslovne banke u Hrvatskoj. Prije nekoliko dana, sličan aranžman sklopile su Zagrebačka banka i Varaždinska županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙