FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvoje mrtvih, 12 teško ozlijeđenih u prometnoj nesreći kod Makarske

SPLIT,5. siječnja 2005.(Hina) - Dvije su osobe poginule, a 12 ih jeteško ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila poslijepodne kodŽivogošća u sudaru autobusa i blindiranog zaštitarskog vozila,potvrđeno je u policiji i splitskoj Kliničkoj bolnici.
SPLIT,5. siječnja 2005.(Hina) - Dvije su osobe poginule, a 12 ih je teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila poslijepodne kod Živogošća u sudaru autobusa i blindiranog zaštitarskog vozila, potvrđeno je u policiji i splitskoj Kliničkoj bolnici.

Svih 12 ozlijeđenih, među kojima je dvoje djece, zbrinuto je u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Voditelj tima Hitnog kirurškog prijama dr. Vedran Radonić potvrdio je da su dvije osobe životno ugrožene, no dodao je kako vjeruje da će liječnici uspjeti spriječiti najteže posljedice.

Sve ozlijeđene osobe zadobile su teške ozljede - lomove kukova, zdjelica, rebara, ili poderotine i kontuzije. Nad nekim od ozlijeđenih morat će se obaviti i operativni zahvati.

Kako se doznaje, najteže je ozlijeđena jedna djevojčica s prijelomom prvog slabinskog kralješka te vozač autobusa koji je zadobio prijelom dvaju rebara i utvrđen mu je izljev krvi u prsište.

U izvlačenju unesrećenih sudjelovali su vatrogasci te ekipe hitne pomoći s Makarskog primorja i Splita.

Autobus je iz provalije podignut oko 18 sati, a spasilačke ekipe utvrdile su kako u okolici mjesta nesreće nema drugih ozlijeđenih.

Nesreća se dogodila oko 14,55 sati na Jadranskoj magistrali D8 na predjelu Mala Duba.

Prema još uvijek neslužbenim informacijama s očevida koji traje, autobus makarskog prijevozničkog poduzeća "Promet" udario je u zaštitarski kombi Splitske banke. Autobus je, navodno, pokušao izbjeći kombi koji je pretjecao drugo vozilo. Nakon sudara autobus je sletio u provaliju duboku oko deset metara i prevrnuo se na krov. Cesta je još zatvorena i promet se i dalje preusmjerava preko Vrgorca i Ploča.

Autobus je prometovao na liniji Metković - Split.

Očevid uz policijske službenike obavlja istražni sudac Županijskog suda u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙