FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo i Makarska potpisali Sporazum o suradnji i prijateljstvu

ĐAKOVO, 20. siječnja 2006. (Hina) - U đakovačkoj Maloj gradskojvijećnici danas su gradonačelnici Đakova i Makarske - Zoran Vinković iSiniša Srzić, potpisali Sporazum o suradnji i prijateljstvu dvajugradova.
ĐAKOVO, 20. siječnja 2006. (Hina) - U đakovačkoj Maloj gradskoj vijećnici danas su gradonačelnici Đakova i Makarske - Zoran Vinković i Siniša Srzić, potpisali Sporazum o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova.

Đakovo i Makarska uspostavili su veze prije desetak godina vatrogasnom suradnjom, a današnjim činom, složila su se oba gradonačelnika, žele razvijati i gospodarske, kulturne i druge veze.

U znak prijateljstva dva su grada razmijenila i prigodne darove - makarski gradonačelnik Srzić Đakovu je za ovu prigodu darovao maslinovo ulje "Zlatne kapi Dalmacije za prijatelje iz Đakova", u posebnom pakiranju koje su, istaknuo je, izradili učenici makarskih osnovnih škola.

Đakovački gradonačelnik Vinković gostima je darovao DVD i knjigu o Đakovu.

Nakon svečanog potpisivanja Sporazuma u Velikoj gradskoj vijećnici održan je sastanak predstavnika vlasti i gospodarstva Makarske i Đakova.

Na sastanku je ocijenjeno da se ova dva grada, kao predstavnici zelene i plave Hrvatske, svojim osnovnim djelatnostima uvelike mogu nadopunjavati i u gospodarskom smislu. Dok je Makarskoj osnovna djelatnost turizam, Đakovu su to, čulo se na sastanku, poljoprivreda, prehrambena industrija i privatno poduzetništvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙