FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U prometnoj nesreći kod Makarske poginuo 18-godišnjak iz Metkovića i časna sestra

SPLIT,5. siječnja 2005.(Hina) - U sudaru autobusa i blindiranog kombijaposlijepodne kod Živogošća poginuo je osamnaestogodišnjak iz Metkovićai 34-godišnja crnkinja, časna sestra državljanka Ruande, izvjestila jeglasnogovornica PU splitsko - dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.
SPLIT,5. siječnja 2005.(Hina) - U sudaru autobusa i blindiranog kombija poslijepodne kod Živogošća poginuo je osamnaestogodišnjak iz Metkovića i 34-godišnja crnkinja, časna sestra državljanka Ruande, izvjestila je glasnogovornica PU splitsko - dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

Dvanaest osoba, među kojima i dvoje djece, putnici iz autobusa te vozač i suvozač kombija, s teškim je ozljedama zbrinuto u splitskoj Kliničkoj bolnici. Dvjema je osobama život bio ugrožen, no, nakon medicinske obrade svi su stabilno, doznaje se u bolnici. Najteže su ozlijeđeni jedna djevojčica i vozač autobusa.

Nesreća se dogodila oko 14.55 sati na Jadranskoj magistrali - D8 na predjelu Mala Duba kod Živogošća. Rezultati očevida još nisu službeno objavljeni, no kako se doznaje, autobus makarskog prijevozničkog poduzeća "Promet" udario je u zaštitarski kombi Splitske banke koji je vozio u suprotnom smjeru pretječući drugo vozilo. Autobus je nakon sudara s kombijem sletio u provaliju duboku oko 10 metara i prevrnuo se na krov. Vozač autobusa navodno je pokušao izbjeći sudar.

U izvlačenju unesrećenih sudjelovali su vatrogasci te ekipe hitne pomoći s Makarskog primorja i Splita. Autobus je iz provalije podignut oko 18 sati. Jadranska je magistrala na tom dijelu ponovno otvorena za promet od 21.20 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙