FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan nudi robote za ispomoć u tvrtkama

TOKYO, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Trebate li privremenu pomoćna recepciji vaše tvrtke, razmislite o robotu kojeg nudi jednajapanska agencija za zapošljavanje.
TOKYO, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Trebate li privremenu pomoć na recepciji vaše tvrtke, razmislite o robotu kojeg nudi jedna japanska agencija za zapošljavanje.

Za oko 50.000 jena (430 dolara) agencija PeopleStaff će vam dopremiti Hello Kitty Robo koji je sposoban osjetiti nazočnost posjetitelja. Ali to nije sve! Robot će pozdraviti posjetitelja i popričati s njim.

Agencija sa sjedištem u Nagoyi također nudi usluge Ifbota, robota koji vodi brigu o starijim osobama na način da s njima razgovara, postavlja im zagonetke i aritmetičke probleme u cilju sprječavanja demencije. Takva vrsta robota napravljena je za pomoć u bolnicama i staračkim domovima.

Glasnogovornica agencije je rekla da zapošljavanje čovjeka za tu vrstu posla mjesečno košta više od 300.000 jena, ali je upozorila da roboti ipak ne mogu napraviti sve ono što mogu ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙