FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamski ekstremist u Japanu pokušao osnovati ćeliju

TOKIO, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Član jedne pakistanskemilitantne ekstremističke sunitske skupine ušao je u Japan prije dvijegodine kako bi uspostavio lokalni ogranak, pišu u petak japanskenovine.
TOKIO, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Član jedne pakistanske militantne ekstremističke sunitske skupine ušao je u Japan prije dvije godine kako bi uspostavio lokalni ogranak, pišu u petak japanske novine.

List "Sankei" piše da dokumenti koje posjeduje tokijska gradska policija pokazuju da je Pakistanac, 30-ih godina, član Sipah-e-Sahaba Pakistan grupe (SSP) ušao u Japan i napustio ga 2003. godine uz pomoć vize namijenjene za religijske aktivnosti.

Dok je boravio u Japanu Pakistanac je drugim vjernicima u džamijama na području Tokija govorio da je došao u Japan kako bi pokrenuo ogranak SSP-a, pišu novine. List, međutim, ne piše što policija misli gdje bi se muškarac sada mogao nalaziti.

Policijska je istraga utvrdila i da je Pakistanac održavao kontakte s drugim Pakistancima - jednim 27-godišnjim trgovcem i jednim 40-godišnjim poslovnim čovjekom, dodaje "Sankei".

Policija je uhitila 40-godišnjaka i nastavlja istragu o mreži SSP-a u Japanu, kaže "Sankei".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙